Кабмін зможе офіційно переїхати до будь-якого іншого міста: прийнято закон

07:42, 25 марта 2022
Уряд може прийняти рішення про визначення іншого місцезнаходження Кабінету Міністрів України, аніж Київ: Верховна Рада ухвалила закон.
Кабмін зможе офіційно переїхати до будь-якого іншого міста: прийнято закон
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Місцезнаходженням міністерств, інших центральних органів виконавчої влади наразі визначена столиця України - місто Київ. Однак у разі введення в Україні або окремих її місцевостях воєнного або надзвичайного стану Кабінет Міністрів України може прийняти рішення про визначення іншого місцезнаходження міністерств, інших центральних органів виконавчої влади з урахуванням особливостей їх функціонування.

Також у разі введення в Україні або окремих її місцевостях воєнного або надзвичайного стану Кабінет Міністрів України може прийняти рішення про визначення іншого місцезнаходження Кабінету Міністрів України.

Відповідний закон, який дозволяє перенести Уряд та ЦОВВ до інших міст - причому, неважливо, в якій країні, Верховна Рада ухвалила 24 березня (законопроект про внесення змін до Законів України «Про центральні органи виконавчої влади» та «Про правовий режим воєнного стану» щодо забезпечення керованості державою в умовах воєнного стану, поданий народним депутатом України Віталіє Безгіним та іншими народними депутатами України №7153).

Нагадаємо, що раніше голова Ради суддів України Богдан Моніч висловив обурення стосовно роз’яснення, яке дозволяє дистанційно працювати чиновникам. Йдеться про наказ «Про внесення зміни до Типових правил внутрішнього службового розпорядку» №20-22 від 17 березня 2022 року та наступне роз'яснення №150 від 22 березня 2022 року, якими дозволено здійснювати виконання функцій держави з-за її меж.

«Хто з посадовців категорій «А» і «Б», та й інших, може дозволити собі виїхати за кордон і чи гідні вони після цього своїх посад? Чи може собі дозволити Держава, яка перебуває у стані жорстокої війни, оплачувати віддалену роботу державних посадовців з-за її меж? А з яких країн? Можливо з території самопроголошених республік? Зрештою, якщо продовжити логічний ряд, то чи можуть наші військові, а у більшості вони теж державні службовці, бити ворога і захищати Україну за її межами?» - зауважив він.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Валентин Томилко
    Валентин Томилко
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Ольга Ніколаєва
    Ольга Ніколаєва
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Стахова
    Наталія Стахова
    суддя Луганського апеляційного суду