Раді пропонують дозволити позбавляти громадянства військовозобов’язаних, які під час війни втекли закордон

23:56, 29 марта 2022
Військовозобов’язані, які під час воєнного стану поїхали з України та не повернулися назад протягом 30 днів можуть бути позбавлені громадянства.
Раді пропонують дозволити позбавляти громадянства військовозобов’язаних, які під час війни втекли закордон
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група депутатів з фракції «Слуга народу» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7205 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння громадянам у реалізації права на захист Вітчизни та зміцнення обороноздатності держави, яким пропонується дозволити  позбавляти громадянства військовозобов’язаних українців, які не повернулися на Батьківщину протягом 30 днів.

Законопроєктом пропонується доповнити статтю 26 закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» новим пунктом та зазначити, що громадяни, які під час воєнного стану, стану війни виїхали до країни, яка здійснює військову агресію проти України, або які, будучи у статусі військовозобов’язаних, виїхали за межі країни і не повернулись назад протягом 30 днів (крім відряджень з метою виконання функцій/завдань від центральних органів влади), або які через релігійні чи інші переконання письмово відмовились від призову на військову службу, можуть бути позбавлені громадянства України у встановленому порядку.

Згідно до статті 17 закону про громадянство України припиняється:

1) внаслідок виходу з громадянства України;

2) внаслідок втрати громадянства України;

3) за підставами, передбаченими міжнародними договорами України

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у «Слузі народу» пропонують Верховній Раді зняти вікові обмеження перебування на військовій службі під час війни.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки