У «Слузі народу» пропонують Раді зняти вікові обмеження перебування на військовій службі під час війни

15:40, 29 марта 2022
В разі, якщо лікарі визнають особу придатною до служби, термін контракту продовжується навіть в разі настання 65-річного віку.
У «Слузі народу» пропонують Раді зняти вікові обмеження перебування на військовій службі під час війни
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група депутатів з фракції «Слуга народу» пропонують Верховній Раді схвалити законопроєкт № 7205 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння громадянам у реалізації права на захист Вітчизни та зміцнення обороноздатності держави, яким пропонується зняти обмеження за віком для перебування на військовій службі під час воєнного стану

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 22 закону про військовий обов’язок та військову службу та встановити, що Військовослужбовці Збройних Сил України та інших військових формувань, які мають високу професійну підготовку, досвід практичної роботи на займаній ними посаді, визнані військово-лікарською комісією придатними за станом здоров’я для проходження військової служби, на їх прохання можуть бути залишені на військовій службі понад граничний вік перебування на військовій службі, встановлений частиною першою цієї статті, на строк до 5 років у порядку, встановленому положеннями про проходження військової служби громадянами України, а в умовах воєнного стану, в стані війни, – без обмежень за віком( у разі визнання військово-лікарською комісією придатності до служби-sud.ua). Наразі граничний термін перебування на службі для рядового та старшого офіцерського складу становить 60 років. Для старшого офіцерського складу – 65 років.

Крім цього пропонується розширити перелік підстав для надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації.

Зокрема пропонується надавати відстрочку від призову без обмеження терміну, якщо наявні

хвороби є невиліковними, чи потребують, за висновками профільних лікарів, значно довшого лікування, ніж шість місяців;

Також пропонується надати відстрочку водіям категорій C і D, які здійснюють перевезення гуманітарної допомоги у тому числі в області, в яких відбуваються бойові дії, або в яких органами влади встановлена гуманітарна катастрофа, або на/через тимчасово окуповані території.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується розширити перелік підстав для звільнення з військової служби під час воєнного стану.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва