Рада дозволила експропріацію майна осіб, які підтримують російську агресію проти України

17:46, 1 апреля 2022
Рішення про експропріацію ухвалюватиме Рада нацбезпеки та оборони. Позбутися майна можуть і громадяни України, які підтримують дії країни-окупанта.
Рада дозволила експропріацію майна осіб, які підтримують російську агресію проти України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада ухвалила за основу та в цілому законопроєкт №7169 про внесення змін до Закону України "Про основні засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності Російської Федерації та її резидентів" щодо уточнення окремих положень, згідно з яким за рішенням РНБО можна експропріювати власність осіб, які підтримують російську агресію незалежно від громадянства.

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 1 закону та зазначити, що за рішенням суду чи Ради національної безпеки та оборони до російських резидентів можуть прирівнюватися. фізичні чи юридичні особи (незалежно від громадянства, місця проживання, місцезнаходження, здійснення основної діяльності тощо), які публічно заперечують чи підтримують здійснення збройної агресії Російської Федерації проти України, встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України, та які не зупинили чи не припинили здійснення своєї економічної (зокрема господарської) діяльності на території Російської Федерації в період дії воєнного стану в Україні, введеного у зав’язку із здійсненням збройної агресії Російської Федерації проти України.

Таким чином, в разі ухвалення закону, експропріювати за рішенням РНБО, яке введене в дію указом Президента України можна не лише російську власність, а й власність громадян чи юросіб інших держав, які підтримують  чи заперечують агресію РФ проти України.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Президент України Володимир Зеленський підписав закон про експроприацію майна РФ. Рішення про примусове вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів, приймається Радою національної безпеки та оборони України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді