У «Слузі народу» пропонують перераховувати до місцевих бюджетів кошти від реалізації майна засуджених за злочини проти нацбезпеки

17:04, 6 апреля 2022
Пропонується зараховувати до місцевих бюджетів кошти від реалізації майна осіб, які засуджені за державну зраду чи колабораціонізм чи пособництво країні-агресору.
У «Слузі народу» пропонують перераховувати до місцевих бюджетів кошти від реалізації майна засуджених за злочини проти нацбезпеки
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група депутатів з фракції «Слуга народу» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7256 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення окремих засад місцевого самоврядування в частині конфіскації майна у разі вчинення окремих злочинів проти основ національної безпеки України, якою пропонується зараховувати до місцевих бюджетів кошти від реалізації майна осіб, які засуджені за державну зраду чи колабораціонізм чи пособництво країні-агресору.

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 11 Кримінального кодексу(державна зрада-sud.ua), а також статей 111-1(колабораціонізм) та 111-2(пособництво державі-агресору-sud.ua)Майно, конфісковане за виконавчими документами виданими за рішенням суду на підставі статей 111, 111 прим. 1 та 111 прим. 2 Кримінального кодексу України, в тому числі кошти від реалізації такого майна, підлягають зарахуванню у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, в бюджети місцевого самоврядування.

Крім цього депутати пропонують внести зміни до бюджетного кодексу, які необхідні для реалізації ініціативи.

Як зазначається у пояснювальній записці, зарахування до місцевих бюджетів коштів від конфіскованого майна дозволить поповнити бюджети місцевого самоврядування для фінансування відбудови зруйнованих або пошкоджених об’єктів інфраструктури та/або житлового фонду.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» Верховна Рада посилила відповідальність за пособництво країні-агресору. За це можна отримати до 12 років в’язниці. До осіб, підозрюваних у державній зраді та співпраці з агресором, застосовуватимуть запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а для певної частини таких підозрюваних суддя має право не визначити розмір застави.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді