Комітет ВР рекомендує Раді підтримати на час війни спрощення залучення іноземних грантів до бюджету

13:25, 7 апреля 2022
Залучати іноземні гранти в разі схвалення законопроєкту можна буде без погодження Верховної Ради.
Комітет ВР рекомендує Раді підтримати на час війни спрощення залучення іноземних грантів до бюджету
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань бюджету рекомендував Верховній Раді схвалити за основу та вцілому законопроєкт за реєстраційим номером 7246 про внесення змін в прикінцеві та перехідні положення бюджетного кодексу авторства народних депутатів Юрія Кузбита та Ростислава Тістика, що дозволить спростити залучення грантів на бюджетну підтримку та надасть додаткові кошти сфері оборони.

Законопроєктом передбачається установити, що на період дії воєнного стану в Україні залучення грантів на бюджетну підтримку від іноземних держав, іноземних фінансових установ і міжнародних фінансових організацій на підставі міжнародних договорів України, а також внесення змін до відповідних укладених міжнародних договорів України здійснюється міністром фінансів України за рішенням Кабінету Міністрів України.

Також пропонується зарахування таких грантів до загального фонду державного бюджету України.

Крім цього пропонується дозволити Кабінету міністрів спрямувати у 2022 році на оборону залишок коштів від внесків на регулювання, які сплачуються енергокомпаніями, які не були використані до 1 квітня.

Як зазначається у пояснювальній записці, ухвалення законопроєкту 7246 дозволить спростити залучення грантів для бюджетної підтримки та залучити додаткові кошти сфері оборони.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», напередодні міністр фінансів Сергій Марченко попросив виділяти Україні замість кредитів гранти.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді