У «Слузі народу» пропонують Раді тимчасово знизити оподаткування зарплати

14:15, 7 апреля 2022
Пропонується на час воєнного стану та протягом року після його скасування встановити податок на зарплату у 9%, а для нових робочих місць - 5%.
У «Слузі народу» пропонують Раді тимчасово знизити оподаткування зарплати
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Народний депутат з фракції «Слуга народу» Олексій Устенко пропонує Верховній Раді схвалити законопроєкт 7262 «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо збереження робочих місць», яким пропонується тимчасово знизити оподаткування заробітньої плати.

Законопроєктом пропонується тимчасово, починаючи з 01 квітня 2022 року по 31 грудня року,наступного за роком, у якому припинено або скасовано воєнний стан, введенний доходи,зазначені у пункті 167.1 статті 167 Податкового кодексу України, оподатковуються за ставкою 9 %. Отже пропонується знизити оподаткування зарплатні з 18% до 9%.

Також передбачається тимчасово, починаючи з 01 квітня 2022 року по 31 грудня року, наступного за роком, у якому припинено або скасовано воєнний стан, доходи,зазначені у пункті 167.1 статті 167 оподатковуються за ставкою 5% за умови, якщо це стосується нового робочого місця.

Як зазначається у пояснювальній записці, попри запропоноване зниження оподаткування зарплатні, реалізація законопроєкту дозволить забезпечити стабільні надходження до Державного бюджету.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада у березні надала тимчасові податкові пільги для бізнесу. Зокрема, великий бізнес отримав можливість працювати на спрощеній системі оподаткування. Ставку податку було встановлено у розмірі 2% від обороту для значної кількості галузей.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді