У «Слузі народу» пропонують, щоб громадяни РФ та Білорусі працювали в Україні лише з дозволу СБУ

12:48, 12 апреля 2022
До погодження СБУ пропонується продовжувати чинні дозволи на роботу для громадян РФ та Білорусі, термін яких закінчився.
У «Слузі народу» пропонують, щоб громадяни РФ та Білорусі працювали в Україні лише з дозволу СБУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група депутатів з фракції «Слуга народу» серед яких голова комітету з питань соціальної політики Галина Третьякова зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7275 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо деяких питань функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття в період воєнного стану, яким пропонується дозволити офіційно працювати в Україні громадянам РФ та Білорусі лише з дозволу Служби безпеки України.

Законопроєктом пропонується доповнити перехідні положення закону Закон України „Про зайнятість населення” пунктом 52 такого змісту: «видача та продовження дії дозволу на застосування праці громадян Російської Федерації, Республіки Білорусь (за необхідності – громадян інших держав) здійснюється за погодженням із регіональними органами Служби Безпеки України. До такого погодження продовжується термін чинних дозволів на роботу». В Разі, якщо СБУ не погодить дозвіл, термін його дії продовжено не буде.

При цьому передбачається, що видача та продовження дії дозволу на застосування праці громадян інших іноземних держав та осіб без громадянства здійснюється за рішенням територіального органу Державної служби зайнятості, за заявою роботодавця, поданою будь-якими засобами комунікації, разом з документами, визначеними законом України “Про зайнятість населення”.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується заборонити російські пісні на телебаченні, радіо, маршрутках, готелях до звільнення усіх окупованих територій.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду