Володимир Зеленський: з 20 квітня оформити допомогу переселенцям можна буде у Дії

10:28, 18 апреля 2022
Зеленський: «Від середи оформити допомогу можна буде не лише в найближчому ЦНАПі, органах соцзахисту, а вже в «Дії»
Володимир Зеленський: з 20 квітня оформити допомогу переселенцям можна буде у Дії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як відомо, зараз до Міністерства цифрової трансформації йдуть численні скарги громадян про складнощі з оформленням допомоги переселенцям. А саме - що для оформлення допомоги треба спочатку йти у ЦНАП, а у Дії ця функція не працює. Детальніше про це, а також про складнощі з отриманням довідки про несудимість можна прочитати за посиланням.

За словами Володимира Зеленського, ситуацію виправити мають вже у середу, тобто, 20 квітня. Про це він заявив наприкінці свого вечірнього звернення 17 квітня. 

«Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відзвітував сьогодні про виконання доручення щодо додаткової соціальної допомоги у зв'язку з війною.

Перше. Кожен переселенець може отримати грошову допомогу на проживання. Щомісячно це 2 тисячі гривень на дорослого та 3 тисячі гривень на дитину. Оформити можна в найближчому ЦНАПі, органах соцзахисту, а вже від середи – в «Дії».

Друге. Триває евакуація людей із районів, охоплених бойовими діями. Уряд розгортає спеціальні пункти для забезпечення тимчасового проживання людей і надання грошової допомоги одразу на залізничних станціях та вокзалах.

Третє. Триває збір заяв через «Дію» щодо зруйнованого чи пошкодженого житла. Обов'язково подавайте заяви, якщо втратили квартиру, будинок або якщо вони пошкоджені обстрілами.

Четверте. Закликаю роботодавців, хоч як це важко, намагатися залучати переселенців до роботи. Зараз кожне збережене й кожне додаткове робоче місце – це допомога захисту держави у війні.

За кожного переселенця, якого бізнес бере на роботу, підприємство отримає від держави співфінансування витрат на оплату його праці. Це 6 тисяч 500 гривень. Заяву також можна буде подати на порталі «Дія», - сказав Зеленський.

Нагадаємо, раніше Зеленський зазначив, що міжнародна допомога переселенцям має йти через Україну, а не через інші країни.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду