У «Слузі народу» пропонують підвищити грошову допомогу в разі загибелі волонтера чи встановлення інвалідності

13:01, 18 апреля 2022
В разі загибелі волонтера батькам та утриманцям виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 550 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб.
У «Слузі народу» пропонують підвищити грошову допомогу в разі загибелі волонтера чи встановлення інвалідності
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Народний депутат з фракції «Слуга народу» Анастасія Ляшенко зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт №7291 про внесення змін до Закону України "Про волонтерську діяльність" (щодо окремих питань соціального захисту осіб, які займаються волонтерською діяльністю), яким пропонується підвищити розмір одноразової грошової допомоги в разі загибелі волонтери чи встановлення його\її інвалідності.

Законопроєктом пропонується внести зміни до закону «Про волонтерську діяльність» та підвищити розмір одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера. Зокрема, в разі загибелі волонтера батькам та утриманцям виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 550 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб(1,36 млн грн станом на 1 січня 2022 року-sud.ua).

у разі встановлення інвалідності I групи – 300 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб(744,3 тис. грн. станом на 1 січня 2022 року-sud.ua);

у разі встановлення інвалідності II групи – 250 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб(620,2 тис грн-sud.ua);

у разі встановлення інвалідності III групи – 200 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб(496,2 тис. грн - sud.ua)

Також пропонується передбачити можливість компенсації волонтеру його витрат, які пов’язані зі знищенням та/або пошкодженням транспортного засобу, під час надання ним волонтерської допомоги в районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації, бойових дій та збройних конфліктів.

Крім цього, передбачається законодавче розширення переліку напрямків, в яких може здійснюватися волонтерська діяльність. Пропонується встановити, що волонтерська діяльність може здійснюватися з метою надання допомоги, що пов’язана із захистом та рятуванням тварин, які постраждали внаслідок надзвичайної ситуації техногенного чи природного характеру, правових режимів надзвичайного чи воєнного стану, проведення антитерористичної операції, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується запровадити кримінальну відповідальність за перешкоджання волонтерській діяльності. За блокування діяльності волонтерів у мирний час пропонується давати до трьох років в’язниці, в особливий період – до 8 років.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області