Рада підтримала надання розстрочки газовидобувним компаніям на сплату ренти за «блакитне паливо»

07:45, 22 апреля 2022
Пропонується аби газовидобувні компанії під час воєнного стану сплачували ренту тільки за реалізований газ (а не видобутий), а решту доплатити протягом 3 місяців після закінчення воєнного стану.
Рада підтримала надання розстрочки газовидобувним компаніям на сплату ренти за «блакитне паливо»
Фото із відкритих джерел
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада схвалила за основу законопроєкт №7249 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей визначення рентної плати за видобування газу природного на період дії воєнного, надзвичайного стану та підтримала надання на час воєнного стану розстрочки на сплату ренти на видобуток корисних копалин. За відповідне рішенння проголосували 287 народних депутатів.

Законопроєктом пропонується внести зміни до податкового кодексу, встановивши, що «тимчасово, з 1 квітня 2022 року до останнього дня (включно) місяця, в якому припинено або скасовано воєнний, надзвичайний стан на території України, сума податкових зобов’язань з рентної плати за користування надрами для видобування газу природного у кожному податковому (звітному) періоді нараховуватимуться за обсяг видобутого газу природного у відповідному податковому (звітному) періоді у відповідності до вимог статті 252 цього Кодексу та сплачуватиметься у розмірі, що відповідає обсягу реалізації газу природного у такому податковому (звітному) періоді».

Таким чином пропонується аби газовидобувні компанії під час воєнного стану сплачували ренту тільки за реалізований газ (а не видобутий), а решту доплатити протягом 3 місяців після закінчення воєнного стану.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», податкова заявила про зміни щодо обчислення рентної плати за користування надрами для видобування газу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду