У «Слузі народу» пропонують на час війни встановити мораторій на примусове стягнення боргів за комунальні послуги з населення

12:23, 27 апреля 2022
Пропонується заборонити на час війни примусове стягнення боргів за комунальні послуги з фізичних осіб та заборгованості підприємств ОПК, юридичних осіб, що надають послуги доступу до мережі Інтернет.
У «Слузі народу» пропонують на час війни встановити мораторій на примусове стягнення боргів за комунальні послуги з населення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група депутатів з фракції «Слуга народу» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7317 про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності з примусового виконання судових рішень, рішень інших органів (посадових осіб) у період дії воєнного стану, яким на час війни пропонується заборонити примусове стягнення боргів за житлово-комунальні послуги з населення, а також боргів підприємств оборонно-промислового комплексу.

Законопроєктом пропонується внести зміни до перехідних положень закону про виконавче провадження та передбачити заборону примусового виконання: рішень боржниками за якими є підприємства оборонно-промислового комплексу, органи військового управління, з’єднання, військові частини, вищі військові навчальні заклади, військові навчальні підрозділи закладів вищої освіти, установи та організації, які входять до складу Збройних Сил України, підприємства залізничного транспорту.

Також пропонується на час війни заборонити примусове виконання рішень боржниками за якими є підприємства житлово-комунальної сфери, Інтернету, тваринництва, виробництва харчових продуктів, виробництва вакцин та рішень про стягнення з фізичної особи заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Як зазначив у відеозверненні один з авторів ініціативи, нардеп Ігор Фріс, запропоновані законодавчі обмеження будуть діяти на час воєнного стану.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», народний депутат з фракції «Слуга народу» Анастасія Ляшенко зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт, яким пропонується встановити тимчасову заборону на нарахування пені за несвоєчасну сплату комірного.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва