Бизнес обсудил с Арестовичем идею выпускать мужчин-бизнесменов за границу

08:10, 28 апреля 2022
Разрешение выпускать мужчин-бизнесменов за границу: ЕБА встретилась с Алексеем Арестовичем.
Бизнес обсудил с Арестовичем идею выпускать мужчин-бизнесменов за границу
Источник фото: opendemocracy.net
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Ранее мы писали, что Европейская Бизнес Ассоциация (ЕБА) обратилась к премьер-министру Украины Денису Шмыгалю с призывом обеспечить возможность выезда мужчинам-бизнесменам. 

В ЕБА заявили, что для возобновления экономической активности нужно разрешить мужчинам выезжать за границу на переговоры, обучение и прочее.

«На жаль, досвід 2-х років пандемії та 2 місяці дії режиму воєнного стану демонструють, що не всі зустрічі можливо проводити у форматі онлайн та не всі угоди можуть бути підписані електронними підписами.

Зокрема, налагодження нових логістичних ланцюгів, пошуки нових ринків збуту та постачання зазвичай потребують особистого залучення керівництва та профільного персоналу компаній.

Тож Європейська Бізнес Асоціація звертається до Дениса Шмигаля, Прем’єр-міністра України із закликом забезпечити можливість виїзду для працівників, заброньованих підприємствами на період воєнного стану. Крім того, ініціювати розроблення ефективного та прозорого порядку надання короткострокової відстрочки військовозобов’язаних громадян України від призову на військову службу для виїзду за кордон для бізнес-цілей», - сказано в заявлении ЕБА.

А 27 апреля там сообщили, что провели встречу с советником главы Офиса Президента Алексеем Арестовичем.

«Сьогодні Європейська Бізнес Асоціація зустрілась із Радником керівника Офісу Президента України Олексієм Арестовичем.

Питання короткострокового виїзду чоловіків для бізнес-цілей вже поставлено, є перелік і він буде поступово розширюватись. Однак, домовились, що і Асоціація, зі свого боку, передасть відповідні пропозиції. Адже, так, є інформація, що воєнкомати не завжди в поспіху діють відповідно. В той же час, в контексті мобілізації, наразі потреб для третьої хвилі немає. Однак, загалом, країна і в перспективі буде тримати курс на мілітаризацію, адже з таким сусідом спокійно жити навряд буде можна», - отметили в ЕБА.

Отметим, что ЕБА, среди прочего, занимается в Украине еще и тем, что замеряет уровень доверия представителей бизнеса - руководителей компаний-членов ЕБА, к украинским судам. Почетным членом правления ЕБА является посол ЕС в Украине Матти Маасикас.

Подписывайтесь на наш telegram-канал t.me/sudua и на Youtube Право ТВ, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

 

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва