У Раді зробили ще один крок до підвищення податків для Metro та Leroy Merlin

11:59, 29 апреля 2022
Ставки податків на прибуток підприємств, екологічного податку, ренти та податку на майно для «дочок» компаній, що продовжують працювати в РФ зростуть в 1,5 рази. Пропонується також запровадити додаткові санкції стосовно вказаних компаній.
У Раді зробили ще один крок до підвищення податків для Metro та Leroy Merlin
Джерело фото: retailers.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики рекомендує схвалити у другому читанні та вцілому законопроєкт №7232 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування суб'єктів господарювання, пов'язаних економічними зв'язками з державою – агресором, яким запропоновано підвищити податки для представництв міжнародних компаній, що продовжили працювати в РФ після початку українсько-російської війни. Про це в Телеграм написав перший заступник очільника податкового комітету ВР Ярослав Железняк.

За його словами, поправками до документу передбачені додаткові санкції у порівнянні з проголосованою ВР початковою редакцією.

«До другого читання додали ще санкції:

- обов'язкове зазначення зв'язків з РФ у маркуванні та рекламі товарів цих таких компаній

- втрата пільг на ДіяСіті, «інвестнянь» , податкових пільги на прямі податки, неможливість отримувати ліцензію азартних ігор тощо», - написав парламентар.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», вказаним законопроєктом також пропонується для «дочок» компаній, що працюють в РФ підвищити ставки податків на прибуток підприємств, екологічного податку, ренти та податку на майно  в 1,5 рази

Крім цього українські філії будуть зобов’язані повідомляти про збереження материнською компанією економічних зв’язків з державою-агресором.

Перелік таких компаній буде публічно доступний на сайті Державної податкової служби.

Разом з тим, компанії можуть повернутися до нормального податкового режиму в Україні за умови, якщо припинять економічні зв’язки з країною-агресором.

Як відомо, серед міжнародних компаній, які працюють в Україні і, водночас продовжують працювати на російському ринку є французька Leroy Merlin та німецька Metro. Про часткове згортання роботи в РФ оголосив Auchan.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси