Кабмін пропонує Раді узаконити на час війни можливість починати бізнес без дозвільних документів

18:11, 2 мая 2022
У період воєнного (надзвичайного) стану право суб’єкта господарювання на провадження певних дій щодо здійснення господарської діяльності або видів господарської діяльності може набуватися на підставі безоплатного подання до відповідних дозвільних органів декларації про провадження господарської діяльності без отримання документів дозвільного характеру.
Кабмін пропонує Раді узаконити на час війни можливість починати бізнес без дозвільних документів
Джерело фото: nv.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №7331 про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення умов провадження господарської діяльності в період воєнного (надзвичайного) стану в Україні, яким пропонується закріпити на законодавчому рівні можливість на час війни починати бізнес без наявності дозвільних документів.

Законопроєктом пропонується доповнити статтю 11 закону «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» новим пунктом такого змісту: «У період воєнного (надзвичайного) стану право суб’єкта господарювання на провадження певних дій щодо здійснення господарської діяльності або видів господарської діяльності може набуватися на підставі безоплатного подання до відповідних дозвільних органів декларації про провадження господарської діяльності без отримання документів дозвільного характеру, крім видів господарської діяльності, що визначаються Кабінетом Міністрів України. Порядок подання декларації, перелік видів господарської діяльності, які не можуть провадитися на підставі подання декларації, перелік відомостей, які вносяться до декларації та особливості видачі документів дозвільного характеру визначаються Кабінетом Міністрів України».

Декларація є дійсною протягом періоду правового режиму воєнного (надзвичайного) стану та трьох місяців з моменту його припинення чи скасування.

Суб’єкти господарювання, які набули право на провадження господарської діяльності на підставі декларації, не пізніше трьох місяців після припинення чи скасування воєнного (надзвичайного) стану можуть звернутися до відповідних дозвільних органів за одержанням відповідних документів дозвільного характеру у порядку, строки та на умовах, передбачених законодавством.

Також пропонується продовжити термін дії ліцензій, які завершилися під час воєнного стану на період до його завершення та трьох місяців після його скасування.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабмін у березні ухвалив постанову, якою передбачалася можливість на час воєнного стану починати бізнес без наявності дозвільних документів в більшості галузей.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді