Рада планує дозволити місцевій владі не оприлюднювати проєкти рішень

13:28, 4 мая 2022
Місцевій владі можуть дозволити не публікувати проєкти рішень та не відповідати на запити, а також дозволять ухвалювати рішення без здійснення аналізу регуляторного впливу.
Рада планує дозволити місцевій владі не оприлюднювати проєкти рішень
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада може дозволити не оприлюднювати проєкти рішень органів місцевого самоврядування до завершення дії воєнного стану, а також унеможливити надсилання їм запитів та спростити процедуру ухвалення рішень місцевою владою. Це передбачено законопроєктом №7269 про внесення змін до Закону України «Про правовий режим воєнного стану» щодо функціонування місцевого самоврядування у період дії воєнного стану, розгляд якого у другому читанні парламентарі розпочали 3 травня.

Згідно до проєкту у період дії воєнного стану на акти органів місцевого самоврядування, військово-цивільних адміністрацій та військових адміністрацій, а також їх посадових осіб не поширюються вимоги пункту 3 частини першої (у частині оприлюднення проектів актів) та частини четвертої статті 15 щодо оприлюднення інформації про  порядок складання запиту закону про доступ до публічної інформації.

Також передбачається, що на час війни на органи місцевого самоврядування не буде поширюватися дія закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності». Це означає, зокрема відсутність необхідності додаткового погодження для початку будівництва. Крім цього на час війни регуляторний акт місцевої влади може бути ухвалене без необхідності аналізу його регуляторного впливу. Аналіз регуляторного впливу, зокрема передбачає: аналіз впливу, який справлятиме регуляторний акт на ринкове середовище; забезпечення прав та інтересів суб'єктів господарювання, громадян та держави.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабмін спростив порядок оновлення будівельних норм на час дії воєнного стану.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси