Рада планує дозволити на час війни призначати держслужбовців та керівників держпідприємств без конкурсу та без е-декларації

14:11, 4 мая 2022
У період дії воєнного стану особи призначаються на посади державної служби, посади в органах місцевого самоврядування, посади керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки, комунальних підприємств, установ, організацій, керівником державної служби або суб’єктом призначення, сільським, селищним, міським головою, головою районної, районної у місті, обласної ради, начальником відповідної військової адміністрації без конкурсного відбору.
Рада планує дозволити на час війни призначати держслужбовців та керівників держпідприємств без конкурсу та без е-декларації
Фото із відкритих джерел
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада може на час війни скасувати конкурс при призначенні на посаду державних службовців, керівників державних підприємств. Це передбачено законопроєктом №7269 про внесення змін до Закону України «Про правовий режим воєнного стану» щодо функціонування місцевого самоврядування у період дії воєнного стану, розгляд якого у другому читанні парламентарі розпочали 3 травня.

Законопроєктом пропонується встановити, що у період дії воєнного стану особи призначаються на посади державної служби, посади в органах місцевого самоврядування, посади керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки, комунальних підприємств, установ, організацій, керівником державної служби або суб’єктом призначення, сільським, селищним, міським головою, головою районної, районної у місті, обласної ради, начальником відповідної військової адміністрації без конкурсного відбору, обов’язковість якого передбачена законом на підставі поданої заяви, заповненої особової картки встановленого зразка та документів, що підтверджують наявність у таких осіб громадянства України, освіти та досвіду роботи згідно з вимогами законодавства, встановленими щодо відповідних посад. Таким чином, вказані особи, серед іншого не зобов’язані подавати електронну декларацію та не проходить спецперевірку передбачену законами про люстрацію та «Про запобігання корупції».

При цьому державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування, призначені за правилами законопроєкту, не можуть бути переведені на інші посади державної служби або посади в органах місцевого самоврядування.

Вказана процедура не застосовується при призначенні на посади державної служби, за якими спеціальним законом встановлено порядок виконання обов’язків у разі відсутності керівника державного органу (у тому числі у разі припинення його повноважень чи звільнення з посади), крім випадків, якщо встановлений спеціальним законом порядок неможливо застосувати через відсутність осіб, на яких може бути покладено виконання обов’язків керівника державного органу.

Як відомо чинне законодавство передбачає проведення конкурсу на призначення на посаду керівників держпідприємств, державної служби та місцевого самоврядування.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», комітет Ради підтримав пропозиції Нацагентства державної служби щодо прийому на роботу до державних органів під час воєнного стану.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси