Депутати пропонують ув’язнювати на строк до 10 років за вимоги рубльових розрахунків на окупованих територіях

15:54, 5 мая 2022
Пропонується ув’язнювати на термін до 10 років за вимогу використовувати як платіжний засіб валюту країни-агресора.
Депутати пропонують ув’язнювати на строк до 10 років за вимоги рубльових розрахунків на окупованих територіях
Джерело фото: shutterstock
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група депутатів з фракції «Батьківщина» серед яких незмінний лідер одноіменної політичної сили Юлія Тимошенко зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7336 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за порушення встановленого порядку поводження з іноземною валютою на території України, яким пропонується запровадити кримінальну відповідальність за обмеження обігу гривні в Україні, а отже і за вимоги розраховуватися рублями на тимчасово окупованій території.

Законопроєктом пропонується доповнити Кримінальний кодекс новою статтею 1991. Незаконне використання платіжних засобів та встановити, що:

  1. Незаконна вимога припинити використовувати гривню як платіжний засіб в Україні або окремих територіях України чи обмежити таке використання, рівно як вимога використовувати іноземну валюту або грошові сурогати - карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
  2. Дії, передбачені в частині першій цієї статті, поєднані з вимогою використовувати як платіжний засіб в Україні або її окремих територіях іноземну валюту держави-агресора або грошові сурогати – караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт,яким пропонується на час війни заборонити обіг рубля в Україні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде