Раді рекомендують підтримати позбавлення громадянства за участь в анексії Криму чи війні проти України на боці Росії

08:10, 12 мая 2022
Підставою для втрати громадянства України є участь громадянина України станом на 20 лютого 2014 року та після 20 лютого 2014 року у збройній агресії проти України.
Раді рекомендують підтримати позбавлення громадянства за участь в анексії Криму чи війні проти України на боці Росії
Джерело фото: korupciya.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин  рекомендує Верховній Раді схвалити за основу законопроєкт №7339 про внесення змін до Закону України «Про громадянство України» щодо особливостей набуття та втрати громадянства України окремими категоріям осіб, яким пропонується припиняти громадянство України особам, що брали участь в агресії РФ проти України з часу анексії Криму.

Законопроєктом пропонується доповнити статтю 19 закону про громадянство, що розкриває підстави втрати громадянства новим пунктом такого змісту: «Підставою для втрати громадянства України є участь громадянина України станом на 20 лютого 2014 року та після 20 лютого 2014 року у збройній агресії проти України збройних сил держави, яка визнана в Україні державою-агресором, чи перебуває у збройному конфлікті (війні) з Україною, чи сприяла (сприяє) вчиненню збройної (військової) агресії проти України».

Датою припинення громадянства України є дата видання відповідного указу Президента України.

Також пропонується розширити перелік підстав для відмови у прийняті до громадянства України та зазначити, що до громадянства України не приймається особа, яка створює загрозу національним інтересам, національній безпеці, охороні громадського порядку, суверенітету і територіальній цілісності України, захисту права і свобод людини, їх повноцінному здійсненню.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», міністр юстиції Денис Малюська прогнозує, що перші вироки військовим злочинцям РФ будуть через 1-2 роки.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області