Рада затвердила конфіскацію двох російських банків

13:52, 12 мая 2022
Депутати затвердили рішення РНБО, введенне в дію указом Президента України Володимира Зеленського стосовно примусового вилучення активів двох банків країни-окупанта.
Рада затвердила конфіскацію двох російських банків
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада затвердила Указ Президента про примусове вилучення російського майна. За відповідне рішення проголосували 334 народних депутати. Про це повідомив у Телеграм перший заступник голови комітету з питань фінансів митної та податкової політики Ярослав Железняк.

Вказаним документом депутати затвердили рішення Ради національої безки та оборони та дозволили примусове вилучення активів Міжнародного резервного банку(колишній Сбєрбанк), що належить банку РФ з аналогічною назвою та Промінвестбанку, який належать російському «Внешєкономбанку».

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про основні засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності Російської Федерації та її резидентів», санкціонувавши експроприацію майна РФ.

Відповідний законопроєкт був підтриманий 3 березня 2022 року Верховною Радою України були прийняті за основу та в цілому.

Законопроєкт передбачає, що примусове вилучення в Україні майна та коштів Російської Федерації та її резидентів здійснюється без будь-якої компенсації їх вартості, враховуючи повномасштабну агресивну війну, яку Російська Федерація розв’язала і веде проти України та українського народу.

Рішення про примусове вилучення в Україні об'єктів права власності Російської Федерації та її резидентів, приймається Радою національної безпеки та оборони України та вводиться в дію указом Президента України.

Проєкт рішення про примусове вилучення в Україні об'єктів права власності Російської Федерації та її резидентів до Ради національної безпеки та оборони України вноситься Кабінетом Міністрів України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді