У «Слузі народу» пропонують люструвати депутатів, які підтримали «Харківські угоди» з РФ

17:44, 19 мая 2022
Пропонується заборонити протягом 10 років працювати у владі та балотуватися на місцевих виборах депутатам, які підтримали «Харківські угоди» з РФ.
У «Слузі народу» пропонують люструвати депутатів, які підтримали «Харківські угоди» з РФ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Народний депутат з фракції «Слуга народу» Сергій Кузьміних зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт 7391 про внесення змін до Закону України "Про очищення влади" щодо розширення переліку критеріїв здійснення очищення влади (люстрації), яким пропонується заборонити депутатам, які підтримали ратифікацію «Харківських угод» та диктаторські закони працювати у владі протягом 10 років, а також балотуватися на місцевих виборах.

Законопроєктом пропонується закріпити на законодавчому рівні заборону на перебування на посадах в органах державної влади, місцевого самоврядування та висувати свої кандидатури на місцевих виборах протягом 10 років з дня набрання чинності цим законом, особами які були обрані відповідно до вимог чинного законодавства і здійснювали повноваження народних депутатів Верховної Ради України VI та VII скликань, голосами яких 27 квітня 2010 року були ратифіковані «Харківські угоди» та ухвалений пакет «диктаторських законів» від 16 січня 2014 року. З цією метою відповідні зміни запропоновано внести до Виборчого кодексу та закону про державну службу.

Як відомо, так звані Харківські угоди були підписані 21 квітня 2010 року. Відповідно до домовленостей термін перебування Чорноморського флоту РФ у Севастополі було продовжено до 2042 року. В обмін на це Україна отримали знижку на закупівлю російського газу. Угоду зі скандалом було ратифіковано Верховною Радою. 28 січня 2021 року Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру у державній зраді Віктору Януковичу через підписання ним Харківських угод. Наприкінці березня 2021 року слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому прем'єр-міністру України Миколі Азарову в державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України) за погодження Харківських угод.

12 березня 2022 року СБУ розпочала досудове розслідування щодо обставин підписання та ратифікації Верховною Радою 2010 року угоди щодо перебування чорноморського флоту російської федерації на території України.

У січні 2014 року Верховна Рада проголосувала за пакет так званих «диктаторських законів». Слід зазначити, що один документ з пакету щодо продажу сім-карт за паспортом був знову зареєстрований у Верховній Раді.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується заборонити членам та засновникам партій ОПЗЖ, партії Шарія, Прогресивної соціалістичної партії балотуватися на посаду Президента України, депутатів всіх рівнів включно з Верховною Радою.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду