Раді пропонують розширити перелік осіб, яким надається відстрочка від мобілізації

08:08, 21 мая 2022
Пропонується надавати відстрочку особам, які працюють на підприємствах ОПК, агросфери та інших офіційно працюючих підприємствах.
Раді пропонують розширити перелік осіб, яким надається відстрочка від мобілізації
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7381 про внесення зміни до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації дій в умовах воєнного часу для зміцнення економіки та обороноздатності держави, яким пропонується зняти вікові обмеження при комплектуванні сил територіальної оборону Збройних сил під час особливого періоду та розширити перелік осіб, яким надається відстрочка від призов за мобілізацією.

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 9 закону «Про основи національного спротиву» та зазначити, що комплектування сил територіальної оборони в особливий період – військовослужбовцями за контрактом, за призовом особами офіцерського складу та територіальним резервом (понад граничний вік перебування на військовій службі – на добровільній основі у разі визнання військово-лікарською комісією придатними за станом здоров'я для проходження військової служби).

Згідно до законодавства граничний вік перебування на військовій службі для старших офіцерів 65 років, молодшого офіцерського складу - 60.

Крім цього пропонується розширити перелік осіб, яким надається відстрочка від призов за мобілізацією. В разі позитивного голосування відстрочку отримають особи, які працюють на підприємствах оборонного, агропромислового комплексу, на інших офіційно працюючих підприємствах, або офіційно здійснюють підприємницьку діяльність, або офіційно займаються волонтерською діяльністю з метою підтримки Збройних сил України та/або постраждалих внаслідок військової агресії, або офіційно здійснюють перевезення гуманітарної допомоги у тому числі в/через області, в яких відбуваються бойові дії, або в яких органами влади встановлена гуманітарна катастрофа, або на/через тимчасово окуповані території

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 14 квітня Верховна Рада схвалила законопроєкт, яким розширила перелік осіб, які не підлягають призову на військову службу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Валентин Томилко
    Валентин Томилко
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Ольга Ніколаєва
    Ольга Ніколаєва
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Стахова
    Наталія Стахова
    суддя Луганського апеляційного суду