Рада підтримала запровадження санкцій проти Патріарха Кирила та «духівника Путіна»

15:07, 31 мая 2022
Парламентарі пропонують РНБО запровадити санкції проти Патріарха Кирила та низки представників РПЦ.
Рада підтримала запровадження санкцій проти Патріарха Кирила та «духівника Путіна»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада схвалила за основу та вцілому законопроєкт №7332 про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) проти представників Російської православної церкви, яким пропонується рекомендувати Раді нацбезпеки та оборони запровадити санкції проти Патріарха Кирила та митрополит Псковський і Пороховський Російської православної церкви Тихона, якого називають духівником Президента РФ Володимира Путіна. За відповідне рішення проголосували 292 народних депутати.

Згідно до постанови пропонується на 10 років запровадити санкції проти: 16-й Патріарха Московський і всієї Русі Кирила (Гундяєва В.М., 20.11.1946 р.н.)

  • керівника відділу зовнішніх церковних зв’язків Російської православної церкви митрополита Волоколамський Іларіона (Григорія Валерійовича Алфєєва, за прізвищем батька – Дашевський, 24.07.1966 р.н.)
  • заступника керівника відділу зовнішніх церковних зв’язків Російської православної церкви протоієрея Миколи Балашова (Микола Володимирович Балашов, 13.12.1956 р.н.)
  • митрополита Псковського і Пороховського Російської православної церкви Тихона (Георгія Олександровича Шевкунова, 02.07.1958 р.н.), «відомого як духівник В.В.Путіна та особа, наближена до спецслужб Російської Федерації»
  • архієпископа Сиктивкарського та Комі-Зирянського РПЦ Питирима
  • протоірея РПЦ Артемія Владимирова
  • митрофорного протоірея РПЦ Андрія Ткачова
  • російського богослова Олексія Осіпова

Як зазначається у пояснювальній записці, «на даний момент зібрано багато фактів такої злочинної діяльності представниками Російської православної церкви». «Зокрема російський патріарх Кирило (Гундяєв Володимир Михайлович, 16-й Патріарх Московський і всієї Росії) неодноразово висловлювався на підтримку проведення так званої «спеціальної операції» на території України, тим самим підтримуючи збройну агресію Російської Федерації проти України. 03.04.2022 патріарх Кирило (Гундяєв) під час богослужіння у московському храмі Христа Спасителя благословив Збройні сили Російської Федерації на збройну агресію проти України, а також заявив парафіянам, що все це несе «добро та справедливість». Таку риторику дій патріарха засуджують більше ієрархів у всьому світі.

«У своєму листі-відповіді до Всесвітньої Ради Церков від 10.03.2022 року Кирил поширював брехливі тези російської пропаганди про нібито війну, розпочату Заходом проти Росії з використанням України як інструменту, замовчуючи при цьому факти жахливого знищення мирного населення та цивільної інфраструктури міст і селищ України російською авіацією та ракетними обстрілами, таким чином фактично виправдовуючи на міжнародному рівні збройну агресію Російської Федерації проти України», - зазначається у записці.

За інформацією авторів, «Митрополит Волоколамський Іларіон давав брехливі свідчення про нібито переслідування Української православної церкви (Московського патріархату), чим виправдовував агресивній військові дії Росії на окупованих українських територіях Криму, Донецької та Луганської областей. Митрополит Тихон разом із патріархом Кирилом є одними з головних розробників і поширювачів концепції "Руского міру" – нео імперського проекту, який став ідеологічною основою війни Росії проти України».

Пропонується запровадити проти вказаних представників РПЦ увесь пакет санкцій, які передбачені законодавством України.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», керівник Офісу Президента Андрій Єрмак розповів про план санкційного тиску на РФ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду