Раді пропонують списати борги за кредитами на машини та квартири, які знищені через агресію РФ

12:14, 8 июня 2022
Разом з тим, як зазначається у пояснювальній записці реалізація проєкту Закону не потребуватиме видатків з Державного бюджету. Яким чином можна забезпечити реалізацію ініціативи без додаткових видатків держскарбниці або інших компенсаторів, поки незрозуміло.
Раді пропонують списати борги за кредитами на машини та квартири, які знищені через агресію РФ
Фото: pravda.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7441 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо підтримки позичальників, які втратили майно у зв’язку з веденням бойових дій, яким пропонується списати борги за кредитами позичальникам, що втратили кредитні квартири чи машини через російську агресію.

Законопроєктом пропонується внести зміни до Цивільного кодексу та доповнити його новими абзацами такого змісту: «Установити, що з дня набрання чинності Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо підтримки позичальників, які втратили майно у зв’язку з веденням бойових дій» позичальники звільняються від обов’язку сплати основної суми кредиту, процентів та штрафних санкцій (пені) за таким кредитом, виданими на території України банками та іншими фінансовими установами фізичним та юридичним особам для придбання нерухомого майна або транспортних засобів, які були знищені внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації, або знаходяться на тимчасово окупованій території».

Також пропонується передбачити звільнення від необхідності сплачувати за кредитами позичальників, які втратили майно у законах про іпотеку та споживче кредитування.

Компенсувати втрати банків пропонується за рахунок коштів державного бюджету. Відповідний законопроєкт має подати Кабінет міністрів. Разом з тим, як зазначається у пояснювальній записці реалізація проєкту Закону не потребуватиме видатків з Державного бюджету України та місцевих бюджетів. Не зрозуміло, виходячи з цього яким чином можна забезпечити реалізацію ініціативи без додаткових видатків держскарбниці або інших компенсаторів.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», очільник комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев анонсував законопроєкт, який передбачає списання заборгованості за кредитами для осіб, авто та квартири яких було знищено. За його даними, ініціативу вже погоджено за дорученням Президента України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду