Раді пропонують альтернативу скасуванню нульового розмитнення автівок

14:00, 8 июня 2022
Пропонується залишити нульове розмитнення для першої автівки учасникам бойових дій та встановити пільгові ставки розмитнення авто для решти українців.
Раді пропонують альтернативу скасуванню нульового розмитнення автівок
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів з фракцій більшості та опозиції зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7418-1 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо перегляду окремих пільг з оподаткування, який пропонується дозволити одноразове ввезення автівки без сплати податків для учасників бойових дій та встановлення пільгових ставок розмитнення імпортних машин для інших категорій населення.

Законопроєктом пропонується доповнити статтю 197 Податкового кодексу, яка врегульовує питання звільнення від оподаткування новим пунктом такого змісту: Звільняються від оподаткування операції із одноразового ввезення на митну територію України учасниками бойових дій, які залучалися та брали безпосередню участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації, автомобілів легкових, кузовів до них, причепів та напівпричепів, мотоциклів, транспортних засобів, призначених для перевезення 10 осіб i більше, транспортних засобів для перевезення вантажів у митному режимі імпорту.

При цьому пільга не буде розповсюджуватися на автівки ввезені з РФ. Для решти громадян автори законодавчої ініціативи пропонують встановити пільгові ставки оподаткування під час розмитнення першої автівки. Передбачається, що при імпорті машини, в разі ухвалення ініціативи потрібно буде сплатити ПДВ у 7%, а також 5% ставка ввізного мита.

Це вже не перша спроба обмежити пільговий імпорт автівок. Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, який передбачає повернення оподаткування імпорту авто за ставками, що діяли до війни з Росією. У Раді очікують реєстрації нових законодавчих ініціатив з цього приводу. До цього усі спроби переглянути нульове розмитнення авто завершувалися на етапі законодавчої ініціативі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді