Раді пропонують збільшити втричі штраф за продаж рецептурних ліків без рецепта

10:00, 19 июня 2022
Пропонується збільшити штраф за перше правопорушення  зі 100 до 300 неоподаткованих мінімумів, а за рецидив з 200 до 600.
Раді пропонують збільшити втричі штраф за продаж рецептурних ліків без рецепта
Джерело фото: 5.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів серед яких очільник комітету парламентського комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7445 про внесення змін до статті 42-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення встановленого порядку реалізації (відпуску) лікарських засобів, яким пропонується збільшити штрафи за продаж ліків без рецепта у заборонених законодавством випадках.

Законопроєктом пропонується викласти статтю 42-4 Кодексу про адміністративні правопорушення у такій редакції: Реалізація (відпуск) лікарських засобів з аптечних закладів без рецепта у заборонених законодавством випадках, за недійсним рецептом або з порушенням встановленого порядку відпуску лікарських засобів, у тому числі з використанням інформаційно- комунікаційних систем дистанційним способом (електронна роздрібна торгівля лікарськими засобами) тягне за собою накладення штрафу в розмірі трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян(наразі розмір штрафу за правопорушення коливається від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян).

За повторне правопорушення вчинене протягом року, кишеня правопорушника може «полегшати» на 600 неоподаткованих мінімумів доходів громадян(наразі максимальне стягнення за рецидив становить 200 неоподаткованих мінімумів).

Як зазначається у пояснювальній записці, ухвалення законопроєкту дозволить не допустити погіршення стану здоров’я населення через самолікування рецептурними лікарськими засобами.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабмін пропонує легалізувати використання канабісу в медичних та наукових цілях. Проєктом постанови пропонується встановити, що обіг наркотичних засобів канабіс, смола канабісу, екстракти та настойки канабісу допускається лише у формі лікарських засобів або у формі субстанцій, призначених для виробництва та виготовлення лікарських засобів, а також для наукових цілей.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області