Кабмін знову пропонує легалізувати використання канабісу в медичних та наукових цілях

08:00, 25 мая 2022
Проєктом постанови пропонується встановити, що обіг наркотичних засобів канабіс, смола канабісу, екстракти та настойки канабісу допускається лише у формі лікарських засобів або у формі субстанцій, призначених для виробництва та виготовлення лікарських засобів, а також для наукових цілей.
Кабмін знову пропонує легалізувати використання канабісу в медичних та наукових цілях
Джерело фото: freeradio.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів надіслав на погодження до Державної регуляторної служби проєкт постанови про внесення змін до переліку наркотичних речовин та прекурсорів та пункту 8 Порядку придбання, зберігання, відпуску, використання та знищення наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, яким пропонується дозволити використання конопель у медичних цілях.

Проєктом пропонується внести змін до переліку прекурсорів, виключивши звідти, серед іншого канабіс, смоли канабісу.

Передбачається, що обіг наркотичних засобів канабіс, смола канабісу, екстракти та настойки канабісу допускається лише у формі лікарських засобів або у формі субстанцій, призначених для виробництва та виготовлення лікарських засобів, а також для наукових цілей у будь-якій формі. Відсоток тетрагідроканабінолу(компонент канабісу) і його ізомерів встановлюється на рівні не більше 0,2%.

Також передбачається, що препарати, до складу яких входить канабіс відпускатимуться за електронними рецептами.

Як зазначається у пояснювальній записці, схвалення постанови дозволить «створити правові механізми для використання у медичній практиці лікарських засобів, які містять канабіноїди, забезпечивши призначення(залежно від  ступеня небезпечності для здоров’я, яку вони можуть становити у разі зловживання ними), і застосування згідно з законодавством України заходів з контролю за їхнім обігом.

Це вже далеко не перша спроба легалізувати використання коноплі в Україні у медичних цілях. На розгляд парламенту було внесено відповідний законопроєкт. Разом з тим у липні депутати провалили відповідний законопроєкт. За ухвалення законопроєкту проголосували 184 депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів, а інший законопроєкт очільниці комітету з питань соціальної політики Галини Третякової було відкликано

Та й Державна регуляторна служба вже відмовляла у погоджені постанови щодо легалізації медичного канабісу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду