Розмитнення авто у Дії за новою формулою: Кабмін вніс законопроекти до Ради

12:15, 15 июня 2022
У новій формулі не буде братись до уваги вартість транспортного засобу.
Розмитнення авто у Дії за новою формулою: Кабмін вніс законопроекти до Ради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет Міністрів України, як і обіцяв, 15 червня зареєстрував у Верховній Раді України законопроєкти щодо нових правил розмитнення авто.

Зокрема розмитнити легкові авто - у разі прийняття законопроектів - можна буде у Дії.

«Це одна з найважливіших антикорупційних реформ у митній галузі. Вона має усунути корупцію при розмитненні легкових автомобілів. У застосунку необхідно буде ввести VIN-код авто, а розрахунок відбудеться автоматично. На все це потрібно не більше як 5 хвилин.

Після розмитнення авто в Дії ви зможете провести державну реєстрацію свого авто також онлайн у декілька кліків. Ще проєкт передбачає звільнення від оподаткування автомобілів з електричними двигунами та меншу ставку для авто з гібридними двигунами», - зазначили у Мінцифрі.

Питання регулюють комплексом законопроектів:

 проєкт Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування транспортних засобів, що ввозяться на митну територію України» N 7466, яким пропонується:

змінити існуючу систему оподаткування легкових автомобілів шляхом впровадження нової формули розмитнення транспортного засобу, відповідно до якої не буде братись до уваги вартість транспортного засобу. Формула розрахунку складатиметься з наступних показників: віку, типу і об’єму двигуна та ексклюзивності транспортного засобу;

виключити з переліку платників збору на обов'язкове державне пенсійне страхування підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, фізичних осіб, які набувають право власності на легкові автомобілі, що підлягають першій державній реєстрації в Україні.

проєкт Закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо оподаткування транспортних засобів, що ввозяться на митну територію України» 7467, яким пропонується:

встановити, що 50% надходжень від акцизного податку з ввезених на митну територію України транспортних засобів спрямовуються до загального фонду Державного бюджету України;

передбачити, що інші 50% таких надходжень спрямовуються до спеціального фонду Державного бюджету;

скасувати норму щодо віднесення до доходів загального фонду Державного бюджету зборів на обов’язкове державне пенсійне страхування, які сплачуються при набутті права власності на легкові автомобілі, що підлягають першій державній реєстрації.

проєкт Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо оподаткування транспортних засобів, що ввозяться на митну територію України» 7468, яким пропонується:

  • встановити, що митне оформлення легкових автомобілів для їх вільного обігу на території України, здійснюється митними органами на підставі електронної митної декларації, яка подається декларантом через Єдиний державний веб- портал електронних послуг;
  • передбачити, що підприємства, які здійснюють декларування легкових автомобілів, що були у використанні та з року випуску яких минуло більше трьох років, можуть за бажанням обрати будь-яку іншу форму декларування передбачену Митним кодексом;
  • визначити, що сертифікація легкових автомобілів, ввезених на митну територію України для вільного обігу, є добровільною та може здійснюватися за бажанням особи, що ввозить такий транспортний засіб;
  • врегулювати, що замовлення послуг з державної реєстрації та перереєстрації автомобілів легкових здійснюється засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області