Федір Веніславський: «Саме судова влада викликає найбільше нарікань наших західних партнерів»

14:42, 16 июня 2022
Представник Президента у КСУ Федір Веніславський заявив, слід продовжити антикорупційні реформи та судової влади, щоб не підсилювати скептиків в Євросоюзі, а судова влада викликає найбільше нарікань наших західних партнерів.
Федір Веніславський: «Саме судова влада викликає найбільше нарікань наших західних партнерів»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сайт партії «Слуга народу» повідомляє з посиланням на представник Президента Володимира Зеленського в Конституційному Суді Федіра Веніславського, що найближчим часом варто очікувати наступні зміни для судової влади.

Нижче наводимо дослівно.

«На сьогодні в Україні слід проводити такі реформи, які не потребують внесення змін до Конституції, бо пряма заборона вносити такі зміни під час воєнного стану. Зокрема йдеться про антикорупційні реформи, Конституційного суду та судової влади.

Про це розповів народний депутат від фракції «Слуга Народу», член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, а також представник Президента в Конституційному Суді Федір Веніславський в інтерв’ю НВ.

«Сьогодні слід продовжити антикорупційні реформи та судової влади, щоб не підсилювати скептиків в Євросоюзі щодо вступу України. Цієї п’ятниці очікується висновок Єврокомісії щодо надання Україні статусу кандидата на вступ в ЄС. Гадаю, він буде позитивним, але з умовами. Передбачаю, що ЄС вкаже Україні сферу антикорупційного законодавства та на виконання судової реформи. Переконаний, що ухвалення законопроєктів для інтеграції України до Європейського союзу мають продовжуватися попри стан війни», – наголосив він.

За словами народного депутата, Україна зараз спроможна успішно провести судову реформу та призначити керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. А також призначити конкурс на посаду директора Національного антикорупційного бюро, завершити формування Вищої ради правосуддя (ВРП) та Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС).

«Саме судова влада викликає найбільше нарікань наших західних партнерів щодо дотримання прав людини та верховенства права», – пояснив представник Президента в КСУ.

Також важливими є зміни в антикорупційній сфері, і про це говорять усі європейські лідери, які приїжджають до України та обговорюють отримання статусу кандидата, зауважив Федір Веніславський».

Також «Новое время» вказує, що Веніславський заявив про необхідність призначення керівником САП Олександра Клименка, бо він переможець конкурсу.

На жаль, повна версія матеріалу наразі на сайті НВ є платною.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді