Рада відтермінувала перехід на облік газу в кіловат-годинах

16:21, 8 июля 2022
Передбачається, що облік газу в одиницях енергії буде запущено з 1 травня, що настає за датою припинення або скасування воєнного стану
Рада відтермінувала перехід на облік газу в кіловат-годинах
Джерело фото: tsoua.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада ухвалила за основу та вцілому законопроєкт №7305 про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії (щодо терміну набрання чинності) та відтермінувала з 1 травня до 1 травня, яке настає за датою припинення або скасування воєнного стану перехід на розрахунок за газ в кіловат-годинах. За відповідне рішення проголосували 286 народних депутатів, повідомив перший заступник голови комітету з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк.

Згідно з пояснювальною запискою, Верховна Рада 2 листопада 2021 року ухвалила Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії».

 Ухвалений документ передбачає, що, починаючи з 1 травня 2022 року облік та приймання-передача природного газу має здійснюватися не у метрах кубічних, а в кіловат-годинах.

«Проте у зв’язку з повномасштабною військовою агресією росії та активними бойовими діями запровадити повноцінний облік та приймання-передачу природного газу в одиницях енергії здійснити практично неможливо», - зазначається у записці.

За словами авторів, тривалі активні бойові дії не дозволяють здійснити розрахунки необхідні для обліку газу.

Впровадження розрахунку газу в кіловат-годинах вплине на платіжку, оскільки вартість блакитного палива для споживача буде залежати від його калорійності

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада планує встановити мораторій на підвищення тарифів на тепло та газ для населення до кінця війни і на півроку після її завершення.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде