Комітет Верховної Ради «відсіяв» одного з кандидатів до Вищої ради правосуддя

14:47, 13 июля 2022
Навіть після визнання кандидата гідним Етичною радою з міжнародними експертами Комітет з питань правової політики вирішив відмовити у рекомендації.
Комітет Верховної Ради «відсіяв» одного з кандидатів до Вищої ради правосуддя
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

13 липня відбулося засідання Комітету ВР з питань правової політики, на якій були розглянуті рекомендації Етичної ради стосовно кандидатів до Вищої ради правосуддя (ВРП).

За результатами попереднього обговорення кандидатів, рекомендованих Етичною радою для обрання на посаду члена Вищої ради правосуддя, Комітет Верховної Ради України з питань правової політики прийняв рішення не рекомендувати Верховній Раді України обирати на посаду члена ВРП суддю Харківського окружного адміністративного суду Олену Заічко. Про це повідомив член Комітету, народний депутат від «Слуги народу» Сергій Демченко.

Етична рада з міжнародними експертами не висловила сумніві в її доброчесності та професійній етиці. Нагадаємо, що міжнародні експерти мають в складі Етичної ради вирішальний голос.

Разом з тим, вирішено рекомендувати Верховній Раді України обрати членів ВРП серед таких осіб:

Роман Маселко - адвокат.

Микола Мороз -  доцент НЮУ ім. Ярослава Мудрого, адвокат.

В‘ячеслав Талько - адвокат.

Нагадаємо, що 14 кандидатів хотіли зайняти крісла двох членів ВРП за квотою Верховної Ради, 8 осіб претендують на два можливі місця у Раді правосуддя за квотою з'їзду вчених-правознавців та 58 кандидатів планують боротися за 8 вакантних посад членів ВРП за квотою З'їзду суддів.

Також раніше «Судово-юридична газета» писала, що у жовтні 2021 року Комітет «відсіяв» 10 кандидатів, які подавали документи до парламенту для обрання членами ВРП.

Разом з тим, Комітет тоді вніс до переліку тих, кого допустив далі і Олену Заічко.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва