Богдан Львов о решении собрания: Верховный Суд продемонстрировал, что он не поддается давлению, и остается Верховным Судом

17:23, 3 октября 2022
Богдан Львов: «Собранием судей КХС ВС принято очень непростое решение, потому что каждому судье предлагался гораздо более легкий путь – «избавься, и у тебя все будет хорошо», не избавишься – будешь проходить оценивание. На мой взгляд, именно такие решения, как принято сегодня, доказывают, что все же Верховный Суд может не подвергаться давлению со стороны, а оставаться именно Верховным Судом».
Богдан Львов о решении собрания: Верховный Суд продемонстрировал, что он не поддается давлению, и остается Верховным Судом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Председатель Кассационного хозяйственного суда в составе Верховного Суда Богдан Львов прокомментировал «Судебно-юридической газете» результаты собрания судей КХС ВС, на которых была отклонена инициатива отдельных судей КГС относительно его досрочного увольнения.

Далее приводим на языке оригинала.

Збори суддів КГС ВС відхилили ініціативу стосовно дострокового звільнення, як Ви оцінюєте результати обговорення та що буде далі?

З одного боку, мені безумовно приємно, що я лишився з підтримкою колег.

З іншого боку, на жаль, ми маємо велику проблему, яка дійсно може негативно відбитися на іміджі Верховного Суду.

Хоча, я сподіваюся, що все ж таки вдасться з‘ясувати істину найближчим часом. І саме з метою того, щоб ніхто не звинуватив, що я перешкоджаю встановленню істини, я збираюся взяти відпустку, як і збирався це зробити 19-го вересня.

3 жовтня під час зборів ВС опублікував інформацію СБУ, де йшлося, з одного боку, про начебто підтвердження інформації ЗМІ, а це з іншого боку, підкреслювалося, що перевірка триває…

До речі, мені відомо, що зараз цієї інформації на сайті вже немає. Бо трошки дивні речі, коли поважне відомство перевіряє і водночас каже, що перевірка ще триває.

Тобто, мені це не зовсім зрозуміло, але ми маємо дочекатися результатів.

Чи викликали Вас до правоохоронних органів з приводу інформації у ЗМІ або ж поданих Вами заяв до СБУ і ДБР?

Поки що мене ніхто нікуди не запрошував, і ніяких питань щодо мене не порушував.

Що показали результати перевірки на поліграфі?

Ці дві перевірки пройдені. Одна перевірка проводилася Асоціацією поліграфологів. А друга перевірка проводилася в уповноваженому державному відомстві і 100 відсотків не на моє «замовлення».

Але результати цих перевірок, проведених за різними методиками – і українською, і американською, на різному обладнанні, вони збігаються. Вони доводять, що я не причетний до отримання громадянства росії і її паспорта.

Яку мету, на Вашу думку, переслідувала поява у ЗМІ інформації щодо Вас?

Безумовно, це є намагання зробити Верховний Суд керованим. Такі спроби завжди були, є і, мабуть, будуть.

Сьогодні зборами суддів КГС ВС прийнято дуже непросте рішення, бо кожному судді пропонувався набагато легший шлях – «позбався, і у тебе все буде добре», не позбавишся – будеш проходити оцінювання.  Але, на мою думку, завдячуючи таким рішенням, як прийнято сьогодні, певною мірою радісно спостерігати, що все ж таки Верховний Суд може не піддаватися тиску зі сторони, а залишатися саме Верховним Судом.

Саме тому я сподіваюся, що він і в інших ситуаціях набагато краще зможе захистити права громадян.

Автор: Наталья Мамченко

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua, на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді