Кабмин внес изменения в Положение о прохождении службы лицами рядового и начальствующего состава ГБР

17:03, 24 ноября 2022
Изменения касаются увольнения лица рядового и начальствующего состава с занимаемой должности с зачислением в распоряжение Директора ГБР или ТУ ГБР на основании соответствующего приказа по личному составу.
Кабмин внес изменения в Положение о прохождении службы лицами рядового и начальствующего состава ГБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабмин постановлением от 22 ноября №1309 внес изменения в Положение о прохождении службы лицами рядового и начальствующего состава Государственного бюро расследований.

Ниже приводим изменения на языке оригинала.

Так, у новій редакції п. 68 Положення передбачається наступне.

Для вирішення питання щодо подальшого проходження служби допускається звільнення особи рядового та начальницького складу із займаної посади із зарахуванням у розпорядження Директора Державного бюро розслідувань (директора територіального управління ДБР) на підставі відповідного наказу по особовому складу у разі:

  1. ліквідації (реорганізації) органу системи ДБР, скорочення штату або проведення організаційних заходів (організаційно-штатні заходи, перерозподіл службових обов’язків, прийняття рішення щодо переміщення особи рядового та начальницького складу Державного бюро розслідувань для здійснення службової діяльності на її окремих напрямах) — до 2 місяців;
  2. відсутності відомостей про таку особу понад один місяць — до її повернення на службу або до дня набрання чинності рішенням суду про визнання її безвісно відсутньою чи оголошення померлою;
  3. застосування до неї дисциплінарного стягнення у виді звільнення з посади, якщо до кінця визначеного строку виконання дисциплінарного стягнення не вирішено питання про подальше проходження нею служби, — до одного місяця;
  4. визнання такої особи військово-лікарською комісією обмежено придатною або непридатною до служби — на період, необхідний для підготовки матеріалів для переведення на вакантну посаду чи до звільнення із служби в ДБР, але не більш як на один місяць;
  5. застосування до неї вимог, заборон та обмежень, передбачених Законами України «Про запобігання корупції» та «Про очищення влади»,— на період, необхідний для вжиття передбачених законом заходів або для підготовки матеріалів до звільнення із служби в Державному бюро розслідувань, але не більш як на один місяць;
  6. припинення доступу до державної таємниці, скасування допуску до державної таємниці або закінчення строку дії допуску до державної таємниці — до двох місяців;
  7. застосування до неї запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту або взяття під варту — до скасування чи зміни запобіжного заходу або до винесення судом вироку;
  8. скорочення штатної посади, яку займає особа рядового та начальницького складу, що перебуває у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку (шестирічного віку — за медичними показниками), якщо немає можливості перевести таку особу на вакантну посаду, — до закінчення відпустки для догляду за дитиною.

Особи рядового та начальницького складу звільняються з посад та зараховуються у розпорядження відповідних керівників наказами по особовому складу керівників, які мають право призначати на такі посади.

Особи рядового та начальницького складу, які зараховані у розпорядження відповідно до абзаців другого, четвертого та сьомого цього пункту, продовжують проходити службу згідно з цим Положенням, виконуючи службові обов’язки у межах, визначених посадовою особою, в розпорядженні якої вони перебувають. Персональну відповідальність за додержання службової дисципліни та правил внутрішнього розпорядку особами рядового та начальницького складу, які перебувають у розпорядженні, несуть зазначені особи та їх безпосередні керівники (начальники).

Особи рядового та начальницького складу, яких звільнено з посади і зараховано в розпорядження Директора ДБР (директорів територіальних управлінь ДБР), вважаються такими, що перебувають в розпорядженні, з дня, що настає за днем звільнення з посади, до дня, з якого вони почали виконувати обов’язки за новою посадою, на яку їх призначено.

Особи рядового та начальницького складу, які після закінчення строку перебування у розпорядженні не призначені на посаду в ДБР або не надали згоду на призначення на іншу рівнозначну чи нижчу посаду, звільняються в установленому порядку із служби в ДБР.

Особам рядового та начальницького складу, зарахованим у розпорядження Директора ДБР (директора ТУ ДБР) відповідно до абзаців другого, третього та п’ятого цього пункту, грошове забезпечення виплачується в розмірі, визначеному за останньою штатною посадою, без урахування премії та надбавок/доплат, що не мають постійного характеру.

Особам рядового та начальницького складу, зарахованим у розпорядження Директора ДБР (директора територіального управління ДБР) відповідно до абзаців четвертого, шостого та сьомого цього пункту, грошове забезпечення виплачується в розмірі, установленому за посадою, яку вони займали до дати зарахування в розпорядження, з розрахунку посадового окладу, доплати за спеціальне звання та доплати за вислугу років.

Особам рядового та начальницького складу, до яких застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту або тримання під вартою, грошове забезпечення виплачується в розмірі, який встановлюється виходячи з розрахунку доплати за спеціальне звання, з урахуванням доплати за вислугу років, визначеної з розміру окладу за останньою штатною посадою.

У разі скорочення штатних посад, що займають особи рядового та начальницького складу, які перебувають у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку (шестирічного віку — за медичними показаннями), грошове забезпечення таким особам не виплачується.

Крім того, пункт 107, що передбачає умови, коли контракт припиняється (розривається), а особи рядового та начальницького складу звільняються із служби, доповнено підпунктом 14 із підставою припинення (розірвання) у зв’язку з виконанням (реалізацією) дисциплінарного стягнення відповідно до Дисциплінарного статуту Національної поліції України.

Автор: Наталья Мамченко

Подписывайтесь на наш telegram-канал t.me/sudua и на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді