Минфин подготовил изменения в Порядок остановки регистрации налоговой накладной, ДОКУМЕНТ

15:08, 23 декабря 2022
Стали известны изменения в Порядок остановки регистрации налоговой накладной/расчета корректировки в Едином реестре налоговых накладных, утвержденный постановлением Кабмина №1165.
Минфин подготовил изменения в Порядок остановки регистрации налоговой накладной, ДОКУМЕНТ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Министерство финансов обнародовало к обсуждению проект изменений в Порядок остановки регистрации налоговой накладной/расчета корректировки в Едином реестре налоговых накладных.

«Внести до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 р. № 1165, зміни, що додаються.

Встановити, що у разі прийняття комісією регіонального рівня рішення про врахування таблиці даних платника податку відповідно до пункту 16 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних у день набрання чинності цією постановою здійснюється автоматична реєстрація податкових накладних / розрахунків коригування, реєстрація яких зупинена відповідно до пункту 1 додатка 3 до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних у період з 14 жовтня  2022 р. до дати набрання чинності цією постановою, якщо одночасно виконуються такі умови:

  • у таких податкових накладних / розрахунках коригування зазначені операції виключно з кодами товарів згідно з УКТ ЗЕД та/або кодами послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг, що відображені у таблицях даних платника податку, врахованих контролюючими органами;
  • щодо таких податкових накладних / розрахунків коригування платника податку комісією регіонального рівня не прийнято рішення про реєстрацію / відмову в реєстрації податкових накладних / розрахунків коригування в Реєстрі відповідно до наказу Міністерства фінансів від 12 грудня 2019 р. № 520 «Про затвердження Порядку прийняття рішень про реєстрацію / відмову в реєстрації податкових накладних / розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» або комісією центрального рівня не прийнято рішення про задоволення / залишення скарги без задоволення на рішення комісії регіонального рівня про відмову в реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Реєстрі;
  • наявна сума податку, на яку платник податку має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, обчислена відповідно до пункту 200-1.3 статті 200-1 Податкового кодексу України.

Ця постанова набирає чинності через 15 календарних днів після дня її опублікування», - зазначається у проекті постанови.

Нижче наводимо порівняльну таблицю змін.

 

Автор: Наталья Мамченко

Подписывайтесь на наш telegram-канал t.me/sudua и на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська