Судді обговорюють ідею з новим способом добору членів ВККС та ВРП

16:42, 10 июня 2019
Користувачі підтримали ідею голосування з використанням електронного цифрового підпису.
Судді обговорюють ідею з новим способом добору членів ВККС та ВРП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Суддя Господарського суду Одеської Області Дмитро Бездоля на власній сторінці в Facebook навів позитивні й негативні сторони способу добору членів органів суддівського врядування — ВККСУ та ВРП на з‘їзді суддів.

Цей новий спосіб добору запропонувала член команди Президента Володимира Зеленського, експерт з питань судоустрою Ірина Венедіктова.

«Так, суддя, знаходячись у суді за своїм робочим місцем, може проголосувати за певного кандидата у члени ВККСУ або ВРП з використанням електронного цифрового підпису, яким володіє кожний суддя та який дозволяє ідентифікувати кожний голос судді-виборця», — роз’яснює пропонований механізм голосування Дмитро Бездоля.

Користувачі в коментарях підтримали ідею голосування із допомогою електронного цифрового підпису.

Так, суддя Дубенського міськрайонного суду Рівненської області Олександра Жуковська вважає, що даний спосіб голосування посилить відповідальність колег перед колегами.

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Богдан Санін вказує на необхідність збереження конфіденційності голосування.

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Лариса Голубова пропонує голосувати всім суддям цифровим підписом з можливістю відкликання.

Суддя Личаківського районного суду Львова Сергій Гирич написав, що було б краще, якби голову ВРП прямо обирали судді, та пояснив чому.

 

 

Олексадр Кравець (Одеський апеляційний адміністративний суд) зазначив, що у світової практиці є приклад, коли система електронного голосування залишає голосування таємним.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде