Законопроект про самопредставництво юридичної особи у судах жваво обговорюють в соцмережі

15:37, 4 декабря 2019
Користувачі коментують законопроект №2261 щодо розширення права на представництво юридичних осіб у судах.
Законопроект про самопредставництво юридичної особи у судах жваво обговорюють в соцмережі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«Судово-юридична газета» повідомляла, що Верховна Рада 3 грудня ухвалила за основу законопроект №2261, який має на меті подолати одну із проблем закритості адвокатури у контексті розширення права на представництво юридичних осіб у судах за рахунок юристів, які є працівниками юридичної особи.

Процесуальний механізм відповідних новел — розширення підстав для самопредставництва юридичної особи. Це можуть бути не лише установчі документи, але й трудовий договір (контракт) тощо, що дає право діяти від імені юридичної особи.

Заступник міністра юстиції України Валерія Коломієць на своїй сторінці у соцмережі висловилась щодо прийнятого законопроекту: «От уяви собі, лише в Мін’юст заходить близько тисячі судових справ щомісяця (це міністерство, територіальні управління і Кабінет міністрів). Тобто 31.12.2019 року в нас у провадженні буде близько 10 тисяч судових справ. Ой, я ще забула — ми не єдине міністерство з такими об’ємами, а про органи місцевого самоврядування та інші ЦОВВ краще промовчати. А тепер уяви собі, з 01.01.2020 року для супроводу цих гераклових об’ємів нам потрібно буде закупляти через тендер адвокатські послуги. На ринку, де розмір гонорару адвоката явно більший за 90 грн на годину (від $50 в регіонах до €400 у Києві, якщо вже бути відвертими). Звідки такі гроші держава має взяти? Точніше, звідки забирати буде? Пенсії? Діти? Соціалка? Культура? Які іще варіанти?»

Також Валерія Коломієць висловила подяку авторам законопроекту, депутатам  фракції «Слуга народу» Андрію Костіну, Ірині Венедиктовій  та народним депутатам, що підтримали його в комітеті та під час голосування.

«Тому вкотре дякую авторам Andriy Kostin, Irina Venediktova, іншим членам Комітету ВР з правової політики і сесійній залі, яка сьогодні підтримала законопроект у кількості 248 народних депутатів з різних фракцій! Приємно бачити, що багатьом вам важливий доступ до правосуддя та економіка державного бюджету, попри політичні позиції та ігри».

Про деталі цього законопроекту у своїй статті для «Судово-юридичної газети» раніше розповіли народний депутат України, заступник голови Комітету з питань правової політики Верховної Ради України Андрій Костін та доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент НАПрН України Олег Подцерковний

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду