Нова митниця і боротьба з контрабандою: коментарі соцмереж

15:10, 22 января 2020
Максим Нефьодов показав фото контрабандистів.
Нова митниця і боротьба з контрабандою: коментарі соцмереж
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як повідомляла «Судово-юридична газета», голова Державної митної служби України Максим Нефьодов на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук висловився щодо проблеми контрабанди.

«Попросив зробити фотографії, що таке сумнозвісні «бусіки», якими тягнуть контрабанду в країну. Десятки таких кожен день намагають прорватись на кожному пункті пропуску без декларування і сплати ПДВ і мит. Все це, буцімто, товари особистого використання. 10 кубів * 1000 машин * 300 днів — разом складається у макроекономічні обсяги. Купа критиків в коментарях уявляють чомусь собі контрабанду як якісь кораблі чи залізнодорожні состави, які підступно пропускають митники, прикордонники і СБУшники. Насправді ж абсолютна більшість — це отакі тисячі тисяч струмочків, які зливаються у цілу Амазонку і, власне, ламають рівні правила гри в країні. Конкретно ці 50 бусіків на Краківці Галицька митниця завернула, але зараз ще стільки ж чекають в черзі — а може, кадри зміняться і все знову «поїде»? Ніт!

До речі, ви ж не думаєте ,що всі ці водії і їх пасажири на підсадці — просто індивідуальні підприємці? Переважна більшість — це організовані контрабандні мережі, які за $12-13 за кг готові привезти що завгодно (коли восени Нова митниця починала роботу, ця чорна такса була вдвічі нижча в середньому, але ризики для порушників зростають, тому і ціни зростають). Коли водіїв викликають на допити, вони всі приходять із адвокатами і заготовленими однаковими поясненнями (не знаю, не чув, невстановлені особи попросили щось кинути в кузов)».

Користувачі соцмережі вступили в дискусію з Максимом Нефьодовим щодо діяльності митниці та проблеми контрабанди.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що уряд спростив процедуру перевірки вантажу на митницях.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області