Як реагують соцмережі на законопроект про ліквідацію ОАСК

13:30, 19 апреля 2021
Справи про нарахування пенсій та соцвиплат, оскарження рівня прожиткового мінімуму чи змін до правил реєстрації місця проживання «самі себе не розглянуть»: ОАСК.
Як реагують соцмережі на законопроект про ліквідацію ОАСК
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний проект Закону України «Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва. Про це йдеться на сайті ОП.

Відповідно до частини другої статті 125 Конституції України, суд утворюється, реорганізовується та ліквідовується законом, проект якого вносить до Верховної Ради Президент України (після консультацій із Вищою радою правосуддя).

«Сьогодні я вношу до парламенту законопроект про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва. Сприймайте це як сигнал до будь-якого суду, який зрадив повазі до закону», – прокоментував Глава держави.

Стара, неефективна судова система не спроможна забезпечити запит українців на справедливість. Поданий законопроект засвідчує вірність Президента своїм обіцянкам щодо повного очищення судової системи, яка втратила довіру громадян України», - повідомляється на сайті Президента України.

«На численні запити ЗМІ та занепокоєння з боку сторін судового процесу повідомляємо – ми продовжуємо свою роботу в штатному режимі, адже наразі в провадженні суду перебуває майже 45 тис. справ і матеріалів, які «самі себе не розглянуть». Це справи, які стосуються кожного українця – нарахування пенсій та інших соціальних виплат, оскарження рішень податкових органів чи розпоряджень Уряду про об’єднання територіальних громад, оскарження рівня прожиткового мінімуму чи змін до правил реєстрації місця проживання», - заявили в ОАСК.

Користувачі соцмереж долучились до обговорення президентської ініціативи.

э

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Павло Вовк прокоментував ініціативу Зеленського ліквідувати ОАСК. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки