У соцмережах знову говорять про проблему фінансування судів

09:37, 27 августа 2021
Проблему з фінансовим забезпеченням діяльності працівників апаратів судів буде поступово вирішено, – Олексій Сальніков.
У соцмережах знову говорять про проблему фінансування судів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Тимчасовий виконувач обов’язків Голови ДСА України запевнив, що проблему з фінансовим забезпеченням діяльності працівників апаратів судів буде поступово вирішено.

«Верховна Рада України внесла зміни до Закону про Державний бюджет України, судовій владі для забезпечення належної та безперервної роботи додано коштів, хоч і замало, але це лише початок», – наголосив Олексій Сальніков.

Варто нагадати, що Верховна Рада 17 червня ухвалила у другому читанні і в цілому як закон законопроект 5304 про збільшення фінансування судів.

Згідно з новим законом судова система України отримає додатково 742 млн грн. Наоплату праці в загальному фонді пропонується передбачити суму в 11,8 млрд грн - відбудеться збільшення на 412,39 млн грн.

За задумом авторів законопроекту ці кошти в першу чергу підуть на оплату праці працівників апарату, деякі з яких зараз отримують «на руки» 4-6 тис. грн на місяць.

330 млн підуть на поточні витрати: 239 млн грн - на марки, конверти, послуги та інше. Адже ситуація з відправкою судами поштової кореспонденції залишається критичною. Також з цих 330 млн приблизно 91 млн складуть нарахування на зарплату. Забезпечення витрат на комунальні послуги та енергоносії не зміниться і становитиме 116 млн грн загальному фонді). Видатки розвитку також будуть складати - 0 (як і зараз).

У соцмережах коментують проблему фінансування судової влади.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва