Судді погрожують поданням заяви до СБУ після винесення рішення у справі

16:37, 18 октября 2018
Судді районного суду Маріуполя погрожують подати заяву до Служби безпеки України після винесення рішення у справі.
Судді погрожують поданням заяви до СБУ після винесення рішення у справі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Суддя Жовтневого районного суду міста Маріуполя Шевченко Ольга Анатоліївна повідомила, що громадянин погрожує подати заяву до Служби безпеки України після винесення рішення у справі, повідомляє сайт Судової влади.

У її провадженні як слідчого судді перебуває скарга щодо невнесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою стосовно посадових осіб Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча.

Як зазначає суддя, до скарги не було додано доказів, що громадянин звертався до прокуратури Донецької області з заявою про вчинення кримінального правопорушення.

Під час судового засідання 9 жовтня 2018 року було встановлено, що громадянин не подавав звернень до прокуратури Донецької області про вчинення кримінального правопорушення посадовими особами ММК імені Ілліча.

У відповідь на це скаржник почав кричати, що прокурор надав недостовірну інформацію, а долучення і дослідження цієї інформації за рішенням слідчого судді є порушенням його прав. Крім того, скаржник образливо висловлювався на адресу судді та робив припущення щодо подальшої поведінки Шевченко О.А., у зв’язку з чим скаржнику неодноразово було зроблено зауваження. Громадянин заявив, що він підготував звернення до Служби безпеки України щодо «корупційних фактів працівників прокуратури та слідчого судді». Також зазначив, що «заява до СБ України стосується мене і буде подана до СБ України за результатом розгляду його скарги» після того, як суддя винесе рішення.

Суддя Шевченко О.А. вважає такі дії тиском на суд та просить Вищу раду правосуддя розглянути її звернення та прийняти відповідне рішення.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що ВККС опублікувала результати виконання суддями 10 травня 2018 року практичного завдання під час екзамену в рамках процедури кваліфоцінювання на відповідність займаній посаді.

Також раніше ми повідомляли, що ВККС продовжить співбесіди з суддями місцевих і апеляційних судів. 23 жовтня Комісія буде проводити співбесіди за результатами дослідження досьє суддів в рамках кваліфоцінювання суддів місцевих і апеляційних судів на відповідність займаній посаді.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва