Вчив красти: у Сумській області засуджено викладача коледжу

13:36, 22 октября 2018
Фізкультурник разом з учнем обкрадав місцеві кіоски.
Вчив красти: у Сумській області засуджено викладача коледжу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Викладач фізичної культури у Путивльському педагогічному коледжі Сумської області разом з учнем цього ж учбового закладу змовились грабувати місцеві кіоски з метою збагачення. Про це повідомляє прес-служба суду.

Наразі викладача-злочинця засудженого вироком Липоводолинським районним судом Сумської області від 22 червня 2016 року за частиною третьою статті 185 Кримінального кодексу України.

«Однієї ночі вони приїхали на автомобілі викладача в село Липова Долина Сумської області з метою вчинення крадіжки майна з кіосків, які знаходяться на ринковій площі вказаного населеного пункту, заздалегідь підготувавши металеву фомку, викрутку, дві маски чорного кольору (балаклави), пилку по металу. Та ще, для самозахисту «учень» взяв пневматичний пістолет «KWS» чорного кольору. За допомогою металевої фомки зірвали навісний замок на кіоску, підняли металевий захисний щит, який прикривав вхідні двері та вдерлися в середину. З кіоску вчитель та учень викрали промислових товарів на загальну суму 4639 гривень, якими розпорядились на власний розсуд», — сказано у повідомленні.

Також було уточнено, що наступної ночі чоловіки пограбували інший кіоск, сума грабунку склала 5460 гривень.

Після того, як суд оцінив докази, стало зрозуміло, що у вчиненому злочині вина викладача доведена у повній мірі. Дії злочинця кваліфікували «за частиною третьою статті 185 Кримінального кодексу України, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене за попередньою змовою групою осіб, повторно, з проникненням в інше приміщення».

Також суд відніс до пом’якшуючих обставин каяття чоловіка та відшкодування збитків потерпілим.

Викладача було визнано винним, йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі на 4 роки з іспитовим строком 3 роки.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Кіровоградській області 21 жовтня близько 5 ранку невідомі напали на чоловіка. Зловмисники пограбували його, викрали його і спробували втекти з місця злочину. Зловмисники затягнули в чоловіка у квартиру, де в результаті забрали цінні метали та готівку. Після пограбування чоловіка зв'язали, заштовхали в свій автомобіль і намагалися виїхати за місто. Під час переслідування співробітниками поліції зловмисники не впорались із керуванням і врізалися в бордюр.

Крім того, ми писали, що в центрі Києва підлітки пограбували продуктовий магазин біля Маріїнського парку, повідомляють свідки пограбування. Свідки так описують подію: «З боку метро "Арсенальна" до магазину підбігла юрба підлітків. Їх було 50-70 осіб. Серед них 20 дітей — приблизно 15-16 років, решта — молодші».

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді