КСУ розгляне питання конституційності членства України в ЄС і НАТО

14:00, 8 ноября 2018
Велика Палата КСУ розгляне справу за конституційним зверненням Верховної Ради України.
КСУ розгляне питання конституційності членства України в ЄС і НАТО
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Велика Палата Конституційного Суду України 8 листопада о 14.30 на пленарному засіданні у формі письмового провадження розгляне справу за конституційним зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору) (реєстр. № 9037) вимогам статей 157 і 158 Конституції України. Про це повідомляє прес-служба КСУ.

Суть питання

Верховна Рада України відповідно до Постанови «Про включення до порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради восьмого скликання законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору) і про його направлення до Конституційного Суду України» від 20 вересня 2018 року №2555-VIII звернулася до Конституційного Суду України з клопотанням дати висновок щодо відповідності законопроекту вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

Згідно зі статтею 159 Конституції України законопроект про внесення змін до Конституції України розглядається Верховною Радою України за наявності висновку Конституційного Суду України щодо відповідності законопроекту вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Велика Палата Конституційного Суду України у формі усного провадження продовжила розгляд справи за конституційним поданням 48 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Закону України «Про освіту».

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки