ВРП тимчасово відсторонила з посади суддю Дружківського міського суду Донецької області

15:00, 13 ноября 2018
Суд ухвалив клопотання заступника ГПУ — керівника САП Назара Холодницького.
ВРП тимчасово відсторонила з посади суддю Дружківського міського суду Донецької області
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Вищої ради правосуддя 8 листопада 2018 року надійшло клопотання заступника генерального прокурора — керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про тимчасове відсторонення судді Дружківського міського суду Донецької області Геннадія Молібоги від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження, повідомляє прес-центр ВРП.

У клопотанні зазначено, що детективами Національного антикорупційного бюро України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань 23 листопада 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України. Суддя Молібога Г.В. підозрюється в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто дає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди.

15 грудня 2017 року судді Молібозі Г.В. вручено повідомлення про підозру у вчиненні цього кримінального правопорушення.

Як повідомив доповідач — член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич, рішенням Вищої ради правосуддя від 16 грудня 2017 року №4123/0/15-17 голову Дружківського міського суду Донецької області Молібогу Г.В. тимчасово, до 15 лютого 2018 року, відсторонено від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 13 лютого 2018 року №451/0/15-18 продовжено до 13 квітня 2018 року строк тимчасового відсторонення голови Дружківського міського суду Донецької області Молібоги Г.В. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Заступником генерального прокурора — керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницьким Н.І. подано клопотання про тимчасове відсторонення судді Молібоги Г.В. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження.

На обґрунтування клопотання про тимчасове відсторонення судді Дружківського міського суду Донецької області Молібоги Г.В. зазначено, що подальше перебування Молібоги Г.В. на посаді судді Дружківського міського суду Донецької області та здійснення ним правосуддя може привести до негативних наслідків, він зможе вживати заходів до знищення чи спотворення речей і документів, які мають вагоме значення для справи, впливати на свідків та інших учасників кримінального провадження.

Також у клопотанні зазначено, що 6 серпня 2018 року підписано та затверджено обвинувальний акт за обвинуваченням Молібоги Г.В. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 КК України, який направлено до суду.

Розгляд Вищою радою правосуддя питання про тимчасове відсторонення судді Дружківського міського суду Донецької області Молібоги Г.В. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності відбувся за участю представника Генеральної прокуратури України — прокурора шостого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Андрія Касьяна та представника судді — адвоката Олександра Дульського.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила клопотання заступника генерального прокурора — керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. задовольнити, тимчасово відсторонити суддю Дружківського міського суду Донецької області Молібогу Геннадія Вікторовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про засідання Вищої ради правосуддя. На порядку денному був розгляд клопотань керівника САП Назара Холодницького.

Також ВРП тимчасово відсторонила суддю Бабушкінського районного суду Дніпропетровська Андрія Леонова.

Крім того, ВРП звільнила з посади суддю Господарського суду Сумської області. За результатами кваліфікаційного оцінювання Вікторія Рунова не відповідає займаній посаді.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області