Засідання Вищої ради правосуддя, онлайн-трансляція

10:00, 29 января 2019
ВРП розгляне низку важливих питань.
Засідання Вищої ради правосуддя, онлайн-трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 29 січня о 10:00 проводить чергове засідання.

На порядку денному — розгляд матеріалів щодо внесення подання Президентові України про призначення суддів на посади до місцевих судів, розгляд матеріалів щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами (у зв’язку з поданням заяви про відставку).

Крім того, ВРП розгляне клопотання заступника генерального прокурора України — керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про продовження строку тимчасового відсторонення судді Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області Сараєва Ігоря від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Не менш важливим буде розгляд питання про затвердження висновків членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя.

Більш детально ознайомитись з порядком денним можна за посиланням.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища рада правосуддя розглянула питання про затвердження Положення про Державну судову адміністрацію України.

Крім того, ми писали, що у Вищій раді правосуддя проводилася оцінка корупційних ризиків. Оцінка здійснювалася відповідно до Методології оцінювання корупційних ризиків у діяльності органів влади.

Також нам стало відомо, що ВРП розглянула питання про погодження Типового положення про апарат суду.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва