У Вищій раді правосуддя проводиться оцінка корупційних ризиків

11:26, 18 января 2019
Оцінка здійснюється відповідно до Методології оцінювання корупційних ризиків у діяльності органів влади.
У Вищій раді правосуддя проводиться оцінка корупційних ризиків
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Згідно з положеннями статті 19 Закону України «Про запобігання корупції», Вища рада правосуддя своїм рішенням має затвердити антикорупційну програму, яка, зокрема, повинна передбачати оцінку корупційних ризиків у діяльності органу, причини, що їх породжують, та умови, що їм сприяють. Зазначена оцінка здійснюється відповідно до Методології оцінювання корупційних ризиків у діяльності органів влади, затвердженої рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) від 2 грудня 2016 року № 126, повідомляє прес-центр ВРП.

Процедура підготовки антикорупційних програм регулюється Порядком підготовки, подання антикорупційних програм на погодження до Національного агентства з питань запобігання корупції та здійснення їх погодження, затвердженим рішенням НАЗК від 8 грудня 2017 року № 1379.

Відповідно до рішення Вищої ради правосуддя від 15 січня 2019 року №100/0/15-19, для підготовки проекту антикорупційної програми комісія з розробки Антикорупційної програми Вищої ради правосуддя, утворена рішенням Ради від 18 травня 2017 року № 1170/0/15-17, проводить оцінку корупційних ризиків у діяльності Ради.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища рада правосуддя розглянула питання про погодження Типового положення про апарат суду.

Також ВРП затвердила Положення про Державну судову адміністрацію України.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України