РСУ відвідала Октябрський районний суд міста Полтави

20:15, 30 января 2019
Члени РСУ поспілкувались з суддями суду, з головою суду Олександром Струковим і з суддею цього ж суду Ларисою Гольник.
РСУ відвідала Октябрський районний суд міста Полтави
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Робоча група Ради суддів України 30 січня відвідує Октябрський районний суд міста Полтави. Про це повідомляє прес-служба РСУ.

Нагадаємо, що підставою для відвідин стали звернення судді Лариси Гольник, яка повідомляла про факти стороннього втручання в автоматизований розподіл справ, порушення зборами суду порядку визначення спеціалізації судді, дискримінаційне визначення робочого навантаження та інші порушення, допущені суддями Октябрського райсуду та його головою.

Зазначимо, що до робочої РСУ групи увійшли:

Олег Ткачук – керівник робочої групи, Голова Ради суддів України, суддя Верховного Суду;

Людмила Дьомич – суддя Кропивницького апеляційного суду;

Оксана Савенко – суддя Городищенського районного суду Черкаської області;

Олексій Котеньов – суддя Харківського окружного адміністративного суду.

Під час робочої зустрічі з колективом суду, члени РСУ поспілкувались з суддями суду, з головою суду Олександром Струковим і з суддею цього ж суду Ларисою Гольник. Зустріч відбувалася за участі журналістів та представників громадськості.

Під час зустрічі обговорили питання суддівського самоврядування, вислухали і почули всіх. Голова Ради суддів України Олег Ткачук наголосив, що усі проблемні питання у суді мають вирішуватися через збори суддів.

«У зборах взяли участь 12 із 15 -и працюючих суддів. Вони обговорили і одноголосно прийняли рішення про зміну спеціалізації судді Лариси Гольник. Відтепер, за суддею Гольник визначено спеціалізацію з розгляду цивільних справ, справ про адміністративні правопрушення та обрано слідчим суддею терміном на три роки. Рішення зборів суддів підписали голова зборів суддя Олена Шевська та секретар суддя Сергій Антонов», - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що візит Ради суддів до Октябрського  райсуду Полтави обумовлений зверненнями судді Лариси Гольник, у яких вона повідомила про численні порушення, яких припускаються її колеги.

Крім того, ми писали, що РСУ вирішила звернутися до суб’єктів права законодавчої ініціативи з рекомендацією про внесення на розгляд парламенту проекту закону щодо відтермінування у часі набуття чинності змін до ч.5 ст.27 Кримінального процесуального кодексу до початку повноцінного функціонування ЄСІТС.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва