Октябрський райсуд Полтави відвідає робоча група Ради суддів

16:47, 25 января 2019
Візит обумовлений зверненнями судді Лариси Гольник, у яких вона повідомила про численні порушення, яких припускаються її колеги.
Октябрський райсуд Полтави відвідає робоча група Ради суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Про це на засіданні Ради суддів України повідомив її голова – Олег Ткачук. Робочий візит заплановано на 30-31 січня.

Підставою для відвідин стала низка звернень судді Октябрського райсуду Полтави Лариси Гольник, у яких вона, серед іншого,  повідомляє про факти стороннього втручання в автоматизований розподіл справ, порушення зборами суду порядку визначення спеціалізації судді, дискримінаційне визначення робочого навантаження та інші порушення, допущені суддями Октябрського райсуду та його головою. Цю інформацію Л.Гольник опублікувала і на особистій сторінці у Facebook.

«Ми не можемо залишити цю ситуацію без належного реагування, оскільки від цього залежить те, яким чином здійснюється правосуддя в Октябрському суді. Завданням РСУ, серед іншого, є забезпечення нормальних умов роботи суддів. Разом з тим, вони і самі мають вживати відповідних заходів. Єдиний спосіб переконати їх у цьому – поспілкуватися та визначити наявні у суді проблеми», — вважає О.Ткачук.

Голова РСУ зазначив, що до складу робочої групи увійде особисто він та інші члени Ради – Людмила Дьомич, Олексій Котеньов, Оксана Савенко, а також представник Державної судової адміністрації. 

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Рада суддів вирішила звернутися до парламенту з рекомендацією щодо відтермінування у часі набуття чинності змін КПК, які передбачають обов’язкову відеофіксацію судових засідань, до початку повноцінного функціонування ЄСІТС.

Крім того, РСУ ухвалила рішення щодо порядку надання документів, що знаходяться у матеріалах судових справ, на запит НАЗК та правоохоронних органів.

 

 

 

Автор: Ольга Туева
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва