Суд виніс перший вирок у справі, підслідній Миколаївському ТУ Державного бюро розслідувань

10:20, 6 февраля 2019
Зазначений вирок суду став першим постановленим за матеріалами кримінального провадження, підслідного ДБР.
Суд виніс перший вирок у справі, підслідній Миколаївському ТУ Державного бюро розслідувань
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Центральному районному суді Миколаєва розглянуто з постановленням вироку кримінальне провадження на підставі обвинувального акта, складеного слідчим Слідчого управління ТУ Державного бюро розслідувань, розташованого в Миколаєві.

Судовий розгляд зазначеного провадження відбувався під головуванням судді Дмитра Тішка.

Відповідно до матеріалів справи військовослужбовець в/ч А 2777 4 жовтня 2018 року без причин для звільнення від обов’язків військової служби не з’явився вчасно до місця несення служби та незаконно перебував за межами частини. 24 жовтня 2018 року він самостійно повернувся до місця дислокації.

Його дії органом досудового слідства кваліфіковано за ч.4 ст.407 КК України (Нез’явлення вчасно без поважних причин на службу з відпустки військовослужбовцем тривалістю понад три доби, але не більше місяця, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

Військовослужбовець свою провину визнавав повністю.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, з урахуванням щирого каяття військовослужбовця, того факту, що він самостійно повернувся до місця несення служби, характеристик, суд ухвалив визнати останнього винним у вчиненні кримінального правопорушення за ч.4 ст.407 КК України та призначити покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки.

На підставі ст.75 КК України звільнити від відбування призначеного покарання, якщо він протягом одного року від дня оголошення вироку не вчинить нового злочину та виконуватиме покладені на нього судом обов’язки.

Зазначений вирок суду став першим постановленим за матеріалами кримінального провадження, підслідного Державному бюро розслідувань.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчими теруправління ДБР у Мелітополі завершено досудове розслідування стосовно командира взводу матеріального забезпечення однієї з військових частин за підозрою у втраті пістолета ПМ серії №8417, з якого потім були поранені двоє людей.

Крім того, слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Мелітополі, завершили досудове розслідування відносно запорізького поліцейського, який неправомірно застосував силу щодо затриманого.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області