Суд розглянув апеляційні скарги обвинувачених у терористичних актах

11:40, 7 февраля 2019
Суд розглянув апеляційні скарги на вирок Шевченківського районного суду м. Львова від 23 лютого 2018 року.
Суд розглянув апеляційні скарги обвинувачених у терористичних актах
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду розглянула у відкритому судовому засіданні апеляційні скарги захисників Добоша В.А. Манукян М.А., Андрухів Ю.О. на вирок Шевченківського районного суду м. Львова від 23 лютого 2018 року щодо Романа Ігоровича Парамущака, Василя Зиновійовича Шпіка та Андрія Івановича Макаришина про обвинувачення за вчинення злочинів, передбачених частиною першою статті 109, частиною другою статті 28 частиною першою статті 263 Кримінального кодексу України. Ухвалою суду апеляційні скарги задоволено частково, вирок Шевченківського районного суду м. Львова щодо обвинувачених змінено в частині зарахування строку попереднього ув’язнення.

На підставі частини п'ятої статті 72 Кримінального кодексу України (в редакції Закону України  №838-VIII від 26.11.2015 року) зараховано  Роману Ігоровичу Парамущаку у строк відбування покарання у вигляді позбавлення волі строк попереднього ув’язнення з моменту затримання 07.08.2016 року по день набрання вироком законної сили 06.02.2019 року з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі. Звільнено Романа Ігоровича Парамущака з під варти в залі суду як такого, що повністю відбув призначене покарання.

На підставі частини п'ятої статті 72 Кримінального кодексу України (в редакції Закону України  №838-VIII від 26.11.2015 року) зараховано Василю Зиновійовичу Шпіку у строк відбування покарання у виді позбавлення волі строк попереднього ув’язнення з моменту затримання 7 серпня 2016 року по 23 лютого 2018 року з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

У решті вирок залишено без змін.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Верховний Суд частково задовольнив касаційні скарги і звільнив з-під варти добровольців батальйону «Айдар».

Також відомо, що ВС ухвалив рішення щодо судді, обвинуваченого у винесенні неправосудних постанов.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді