У 88 судах почалося стажування майбутніх суддів

11:27, 15 февраля 2019
Національна школа суддів України розпочала стажування 371 майбутнього судді.
У 88 судах почалося стажування майбутніх суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 14 лютого, Національна школа суддів України розпочала стажування 371 майбутнього судді у 88 місцевих загальних судах із розгляду кримінальних справ, повідомляє прес-служба НШСУ.

Cтажування є складовою блоку з кримінального судочинства,яке триватиме 24 дні.

У перший день стажування участь у зустрічі слухачів із керівництвом Святошинського районного суду міста Києва та суддями–наставниками взяв начальник відділу спеціальної підготовки Олександр Гашицький.

У процесі стажування кожен майбутній служитель Феміди має виконати об’єм завдань, визначених в індивідуальному плані.

Майбутні судді отримали загальні організаційні настанови та інструкції щодо стажування та познайомилися з суддями-наставниками (коучами).

Надалі вони вивчатимуть організацію документообігу щодо кримінальних справ і справ про адміністративні правопорушення, також реєстрацію справ та їх автоматизований розподіл між суддями, облік справ, порядок ознайомлення зі справами учасників процесу, особливості розгляду окремих категорій справ кримінальної юрисдикції. Будуть також обов’язково розвивати практичні навички з написання процесуальних документів у плідній взаємодії з наставниками (коучами).

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища рада правосуддя 14 лютого розглянула матеріали щодо внесення Президентові України подання про призначення 13 суддів.

Крім того, у Рівненському апеляційному судді обрали суддів-спікерів. Відтепер судді-спікери висвітлюватимуть офіційну позицію суду щодо прийнятих рішень, надаватимуть коментарі та інтерв’ю, налагоджуватимуть співпрацю з журналістами місцевих та всеукраїнських ЗМІ.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва